Cultura 29/03/2022

Manacor recupera la categoria d'arts plàstiques dels premis Ciutat

La dotació d'aquesta modalitat és de 6.000 euros

ARA Balears
2 min
El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat de la gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover, Cristina Duran, i el delegat de Cultura, Mateu Marcé.

PalmaAquest dimarts s'ha presentat l'edició dels premis Ciutat de Manacor 2022 i, com a novetat, enguany es recupera la categoria d'arts plàstiques amb una dotació de 6.000 euros. Els premis guardonen i promocionen obres d’assaig, poesia, teatre, novel·la, música i arts plàstiques. La dotació total dels guardons suma 24.000 euros.

"Introduïm el premi d'arts plàstiques després de quatre anys, amb molta il·lusió", ha assegurat el delegat de Cultura, Mateu Marcé. El batle de Manacor, Miquel Oliver, està convençut que aquesta nova modalitat "serà un èxit". Manacor té molts artistes que produeixen obra plàstica, per la qual cosa aquest guardó, que té una dotació important, és un reconeixement a la seva feina", ha afegit Oliver.

Els guardons literaris als quals es pot aspirar són els següents: Maria Antònia Oliver de novel·la, de temàtica lliure, dotat amb 5.000 euros; Miquel Àngel Riera de poesia, dotat amb 3.000 euros; Jaume Vidal i Alcover de teatre, en la modalitat d'assaig d'Antoni Maria Alcover, 3.000 euros; cançó d'autor Guillem d'Efak, 3.000 euros al grup i 2.000 euros a cadascun dels finalistes, i arts plàstiques, 6.000 euros.

Enguany els premis Ciutat de Manacor s'emmarquen en el festival de la literatura Manacor Vila del Llibre. L'entrega dels guardons de les categories literàries, així com l'anunci dels finalistes de la categoria de música i la reproducció de totes les obres plàstiques rebudes tindrà lloc el 12 de juny a la Institució Pública Antoni Maria Alcover, com a acte de clausura de la Vila del Llibre.

Les obres, inèdites i escrites en català, es poden presentar a partir d'aquest dimarts i fins dia 20 d'abril. El jurat podrà anar avaluant les creacions finalistes durant un mes. El setembre s'exposaran les deu obres finalistes al Museu d'Història de Manacor, on es podran visitar durant un mes i mig. Així mateix, també s'ha previst una reserva de 1.500 euros en concepte d'ajuts al transport de les obres que vinguin de fora, amb un màxim de 300 euros per autor.

Premis Ciutat de Manacor i Manacor Vila del Llibre

Aprofitar la Vila del Llibre és una oportunitat per traspassar les fronteres de Manacor i Mallorca i creuar el bassiot perquè Manacor tingui ressò més enllà. Aprofitar aquesta fita literària és una oportunitat que creim que donarà els seus fruits. Els premis Ciutat de Manacor seran l'acte final, el que els donarà més ressò i permetrà fer una passa endavant", ha afirmat Marcè. En aquest sentit, el batle, Miquel Oliver, ha recordat que "sempre parlam de cultura en xarxa, per la qual cosa l'empenta de la Vila del Llibre ens dona un marc important".

stats