Cultura 04/11/2019

La cantautora mallorquina Maria Jaume Martorell, finalista del Sona9

Joina i Uropa són els altres artistes escollits pel jurat d'entre les 117 propostes presentades

Ara Balears
2 min
Maria Jaume Martorell

PalmaLa rapera empordanesa Joina (hip-hop, Figueres), la cantautora mallorquina Maria Jaume

Martorell (folk-pop, Lloret de Vistalegre) i els rockers barcelonins Urpa (soft-core, Barcelona) són els finalistes de la 19a edició del Sona9, que tindrà lloc el dimecres 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. La gala del Sona9 inclourà l'actuació de la guanyadora de l'edició passada, la cantautora martorellerenca Sandra Bautista, que presentarà les cançons del seu nou disc, 'Trapezista' (Satélite K, 2019).

Al final de la festa, es lliuraran els tres principals guardons del concurs: Premi Sona9 (gravació d'un disc, campanya de publicitat i promoció i gira de concerts), Premi Joventut (gravació d'un EP i mini-gira de concerts) i Premi Èxit (gravació d'un senzill), a més del Premi de Votació Popular atorgat pel públic (1.000 euros en material musical) i el Premi Cases de la Música.

En aquesta edició, s'han presentat 117 propostes procedents d'arreu dels Països Catalans. El jurat en va escollir 18 per als concerts preliminars que es feren a Barcelona, València i Palma, i varen haver de superar diverses proves eliminatòries fins a arribar als cinc finalistes de la darrera fase: Joina, Maria Jaume Martorell, L'Últim Europeu, Relat i Urpa. Abans d'accedir a la final, els nominats varen fer un concert acústic a iCat i varen gravar una cançó original a Bucbonera Studios amb producció de Jordi Bastida (Els Pets, Trau, Carlos Sadness) i la supervisió tècnica de Tomàs Robisco.

El programa 'Sona9' d'iCat transmetrà la final amb un contingut especial a càrrec de Lluís Gendrau i Josep Martín amb un resum de les actuacions dels tres finalistes, el concert de Sandra Bautista i l'anunci en directe dels guanyadors del Sona9 2019. La gala serà presentada pel locutor d'iCat Franc Lluís, periodista i fundador del grup Els Sulfitos, semifinalista del Sona9.

Els guanyadors del Sona9 de les darreres edicions han estat: Sandra Bautista (2018), Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010), a més de noms tan destacats com Manel i Els Amics de les Arts, que també varen participar en el concurs i varen quedar finalistes. Les invitacions per assistir a la final es poden aconseguir a través del web www.sona9.cat.

stats