MÚSICA
Cultura 19/12/2016

El quintet mallorquí The Jazz Fingers queda segon en un concurs internacional

7 Virtual Jazz Club és un certamen que cerca talents del jazz arreu del món amb especial atenció als músics emergents

Margalida Mateu
1 min
El quintet mallorquí 'The Jazz Fingers' queden segons en un concurs internacional

PalmaEl quintet de jazz mallorquí The Jazz Fingers ha quedat segon en el concurs internacional de jazz 7 Virtual Jazz Club, el primer certamen internacional en línia per a músics de jazz.

7 Virtual Jazz Club és un concurs que té com a objectiu la recerca de talents del jazz arreu del món, amb especial atenció als músics emergents. Per participar-hi, els grups hi havien d'enviar un vídeo de no més de 7 minuts. Un jurat internacional, format per alguns dels més grans periodistes, historiadors i crítics del món del jazz i presidit per Filippo Bianchi (guardonat amb el Django d'Or el 2003), ha avaluat els vídeos rebuts, ha seleccionat els més meritoris i, entre els vuit finalistes, ha elegit en segona posició el quintet mallorquí. La dotació per a aquest segon premi és de 2.000 euros, a més del reconeixement internacional.

El quintet mallorquí 'The Jazz Fingers' queden segons en un concurs internacional

The Jazz Fingers són Teo Salvà a la bateria, Joan Garcias al contrabaix, Jaume Riera al piano, Tomeu Garcias al trombó, Pep Garau a la trompeta i Miquel Àngel Rigo al saxòfon. L'enregistrament ha estat a càrrec de Jordi Tugores d'Alquímia Records i Joan Garau és qui ha portat a terme la tasca audiovisual. Dins del repertori dels Jazz Fingers es poden trobar temes propis de diversos estils, com bossa nova, jazz-fusió, swing, latin, bebop, hard bop, etc., així com un grapat d'estàndards del jazz clàssic.

stats