El filòleg mallorquí García Gual, acadèmic de la RAE

És el segon illenc que forma part de la Reial Acadèmia Espanyola

El filòleg Carlos García Gual és el nou membre de la Reial Acadèmia Espanyola després que aquest diumenge ha pres possessió de la cadira J de la RAE. García Gual ha llegit en la cerimònia d'ingrés un discurs titulat "Històries d'amants pelegrins. Les novel·les gregues", en el qual va explicar com, després de la literatura de mites, història i herois, varen aparèixer a Grècia novel·les "més burgeses" enfocades a l'amor i al "fulletó". 

Gual, que s'ha convertit en el segon mallorquí en formar part de l'Acadèmia (Carme Riera ho va fer l'any 2013), va assegurar en una entrevista a l'agència Efe que la RAE es troba en una situació econòmica "molt crítica", davant la qual és necessari que l'Estat prengui consciència i que hi faci una aportació més important a través dels Pressupostos Generals.  

"Entro en la RAE com a hel·lenista" per continuar la línia de l'acadèmic i professor seu Francisco Rodríguez Adrados, ha indicat García Gual, que va ser triat al novembre de 2017 per ocupar la cadira J, vacant des de la defunció de Francisco Nieva. 

  • Etiquetes

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF