Cultura 25/05/2020

Mallorca acull el rodatge de 'La España llena', un nou programa de Movistar + conduït per Toni Nadal

'La Caza - Tramuntana' té previst començar a filmar a final de juny i 'The Mallorca files' ha cancel·lat el rodatge dels quatre capítols que quedaven

E. N.
2 min
Imatge el rodatge de 'La España llena', conduït per Toni Nadal

PalmaAmb la primera fase de la desescalada, els rodatges varen començar a tornar a Mallorca. Ara, ja dins la fase 2, l'afluència serà encara més gran perquè, com assegura el director de la Mallorca Film Comission a l'ARA Balears, hi ha un interès cada vegada més gran per l'illa com a escenari de rodatges. "Hi ha molta demanda, però dependrà també que es reprenguin les connexions aèries", precisa Barbadillo.

El primer rodatge fet amb actors a Espanya s'ha fet íntegrament a Mallorca i amb equip local, segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat. Es tracta de la campanya #SalimosMásFuertes del Ministeri de Sanitat i a càrrec de la productora TwentyfourSeven, que es va filmar els dies 14 i 15 de maig i es llança aquest dilluns.

Per altra banda, Manacor i altres localitzacions de l'illa han acollit la gravació del programa La España llena, de Movistar +, amb Toni Nadal com a conductor. Aquesta producció s'estrenarà el 14 de juny a la plataforma i és el primer projecte com a presentador televisiu de l'exentrenador i oncle de Rafel Nadal. "En aquest nou format, Toni ens guiarà per tot Espanya per conèixer persones anònimes que cada dia s'esforcen per millorar la seva vida i la dels altres, herois valents i compromesos", explica Movistar + en un comunicat.

Hi ha encara incògnita al voltant de les dues grans produccions que s'havien de gravar a l'illa. La Caza - Tramuntana, de RTVE, té previst poder començar a rodar a final de juny o juliol; i The Mallorca Files, de la BBC, per ara ha cancel·lat els quatre episodis que quedaven per rodar de la segona temporada i no preveu reprendre el rodatge fins a final d'any.

Protocol

Els rodatges s'estan fent sota mesures estrictes de seguretat sanitària. Es tracta d'unes pautes per prevenir el contagi per coronavirus en què han treballat la Mallorca Film Commission, que depèn del Consell de Mallorca, amb les associacions, empreses i professionals del sector. Per fer possible que es reactivàs la producció audiovisual, s'ha comptat també amb la col·laboració del Govern balear, la Delegació del Govern, la Demarcació de Costes, la FELIB i els ajuntaments de l'illa, en coordinació amb la Palma Film Office.

El Consell "considera el sector audiovisual clau per a la reactivació econòmica i social de l'illa i el Pla Mallorca Reacciona disposa d'una línia d'ajuts específica", segons recorda en un comunicat l'administració insular. La Mallorca Film Commission treballa per atreure rodatges i facilitar la producció audiovisual a l'illa, una indústria que genera, aproximadament, 80 milions d'euros anuals.

stats