Cultura 26/07/2019

'La Malcontenta' arriba aquest cap de setmana a Binissalem en el marc del cicle 'La Lluna en Vers'

Després d'exhaurir les entrades per la funció programada el dissabte, la Fundació Mallorca Literària n'ha programat una altra per diumenge

E. N.
1 min
'La Malcontenta' arriba aquest diumenge a Binissalem

Palma'La Malcontenta', la versió teatral de la novel·la de Sebastià Alzamora, omplirà aquest cap de setmana els Jardins de la Casa de Llorenç Villalonga a Binissalem. Portar-la en aquest entorn ple d'historia i identitat, ha estat una proposta de la Fundació Mallorca Literària, en el marc del seu festival d'estiu 'La lluna en vers'. Després d'exhaurir les entrades el dissabte, ha programat una altra funció per diumenge. L'activitat inclou tast de vins Supernova, del Celler Can Verdura, D.O. Binissalem.

L'obra -molt ben acollida pel públic i la crítica- és una producció de la companyia 'El Somni', dirigida per José Martret, interpretada Agnès Llobet i adaptada al teatre per Rafel Gallego. Llobet encarna la vida d'Antònia Suau, una dona de principis del segle XIX, condemnada a un futur del qual en podrà prendre poc partit, perquè la seva vida la dirigeix son pare primer, i el seu marit després. Tanmateix, Suau decideix trencar amb aquesta 'crònica d'una vida anunciada' i agafa el poder del seu destí, una decisió poc -i mal- vista en la seva època.

"A La Malcontenta, la llum i la foscor lluiten contínuament per imposar-se una sobre l'altra, el seu viatge emocional és un viatge tenyit d'amor i de dolor", explica José Martret. Explica que Joan Durí, el bandoler que realment va existir i que va aterrar al sud de Mallorca, funciona en la narració com l'element que altera la vida d'Antònia i la convida a l'aventura.

stats