Llucet amb salsa de peix: ingredients i recepta

Filetejam i desespinam el llucet i en reservam els lloms tallats a racions. Posam al forn a 220ºC les restes del llucet juntament amb tot l’altre peix fins que sigui ben daurat. Ho desglaçam amb una copa d’anís i ho abocam dins una olla, en la qual prèviament haurem sofregit el panet. Ho cobrim d’aigua i ho deixam coure dues hores. Colam el brou, el rectificam de saó i el lligam amb una generosa picada d’ametlles, all i julivert. Saltam les verdures tallades a juliana, intentant que ens quedin lleugerament grenyals. En el darrer moment passarem el peix per una planxa o paellera antiadherent tenint en compte que tres quartes parts de la cocció s’han de fer per la banda de la pell. A l’hora d’emplatar, posarem un llit de verdures, el llucet, una cullerada de salsa i dues sopes. Bon profit!

Un llucet

200 grams de rajada

Cargando
No hay anuncios

100 grams de gamba blanca

100 grams de morralla

Cargando
No hay anuncios

Un panet sec

Ametlles

Cargando
No hay anuncios

Una copeta d’anís sec

All i julivert

Cargando
No hay anuncios

Dues cebes

Un manat d’espinacs

Cargando
No hay anuncios

Un manat de ceba tendra

Dues carxofes

Sopes

Sal, pebre bo i oli d’oliva