Cultura 05/07/2021

Llibrestiu: la nova festa dels llibres de l'estiu serà el 15 de juliol

Les llibreries muntaran paradeta i obriran portes fins a les 11 de la nit

2 min
El Sant Jordio d'estiu del 2020 a la llibreria Ona de Barcelona

BarcelonaEl dijous 15 de juliol és la data escollida enguany per celebrar la festa del llibre de l'estiu, segons va avançar La Vanguardia. Després del Sant Jordi d'estiu de l'any passat, celebrat perquè la pandèmia va obligar a cancel·lar la data de l'abril, la Cambra del Llibre vol provar de mantenir aquesta data. De fet, feia temps que els llibreters i editors aspiraven a col·locar al calendari una nova festa del llibre a les portes de l'estiu que servís d'incentiu per comprar llibres abans de les vacances, que tradicionalment són una bona època de vendes. D'aquesta manera, hi hauria una festa per cada trimestre que serviria d'impuls a la venda: la campanya de Nadal, la de Sant Jordi, la de Llibrestiu i la Setmana del Llibre en Català. El president d'editors.cat, Joan Sala, admet que el sector editorial sempre ha tingut "un buit entre maig i l'agost". "La idea seria que es marxi de vacances amb un llibre a la maleta", afirma.

La Generalitat ja ha aprovat els horaris noctàmbuls i la fórmula de la festa, que agafa el model de la Nit de les Llibreries que es va fer l'octubre del 2018 dins la Biennal de Pensament de Barcelona. Llibrestiu inclourà paradetes de llibres a la porta de les llibreries i les botigues podran estar obertes fins a les 11 de la nit a tot Catalunya, amb la complicitat dels respectius ajuntaments. A dins s'hi faran activitats al voltant del llibre, les habituals de les llibreries: presentacions, lectures, xerrades o firmes. De moment hi ha unes 35 llibreries de Catalunya apuntades, segons el Gremi de Llibreters. No serà un Sant Jordi, amb espais conjunts, delimitats i signatures massives, i per tant no es farà tot el dispositiu especial de seguretat. A Girona, però, les llibreries sí que es trobaran a la plaça de la Independència i faran una jornada especial dedicada a la novel·la negra.

El Gremi de Llibreters crearà una pàgina web específica per donar a conèixer les activitats que se celebraran pel Llibrestiu. L'objectiu és que sigui una festa que pugui perdurar en el temps. "La iniciativa tindrà èxit, tot que aquest any s'ha hagut de fer amb preses per la pandèmia", ha augurat Joan Sala. Així doncs, serà una prova pilot per créixer de cara als propers anys.

stats