Cultura 25/10/2021

'Llegeix com vius' a la Setmana del Llibre en Català

Hi participen fins a 11 llibreries de Palma, i l'escriptora Maria Barbal i Farré en farà el pregó

2 min
Les llibreries que formaran part de la Setmana del Llibre en català.

PalmaReivindicar l'ús de la llengua catalana és un dels objectius de la Setmana del Llibre en Català, que també promou la lectura. Per això, el lema d'enguany és Llegeix com vius. El Gremi de Llibreters ha explicat aquest dilluns com serà aquesta edició de la cita, que arrancarà dijous, dia 28 d'octubre, i durarà fins dia 1 de novembre. Les parades de les llibreries s'instal·laran aquests dies al pati de la Misericòrdia (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h), on també es faran tot un conjunt d'activitats dirigides a infants i públic general, des de presentacions de llibres fins a recitals. Maria Barbal i Farré, escriptora i professora, reconeguda aquest any amb el premi Josep Pla, serà l'encarregada de fer el pregó que dijous inaugurarà la Setmana.

Programa de la Setmana del Llibre en Català

El president del Gremi de Llibreters, Àlex Volney, ha comentat que aquesta edició estarà concorreguda per autors de molta qualitat. Així, n'ha esmentat uns quants premiats recentment: Pere Suau, de Bunyola, premi Marià Manent de poesia (2021) amb Cignes tenebrosos; la manacorina Aina Fullana Llull, guanyadora del Premi València Alfons el Magnànim de Narrativa 2021; Sandra Freijomil, Premi Pollença de literatura amb Les mares no abandonen; Pau Tomàs Ramis, Premi Mallorca d’assaig 2020 amb Els mallorquins a l’olimpíada que no fou; Lluís Llort, Premi Paco Camarasa de novel·la negra 2020, i Jordi Sierra i Fabra, que ha venut més 13 milions d'exemplars i el 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi.

La Setmana del Llibre en Català està organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca amb el patrocini del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i la col·laboració de Fundació Mallorca Literària i de les editorials Combel i Baula. En total, hi participen 11 llibreries agremiades, a més d’institucions: Abacus, Drac Màgic, Embat, Es Raconet, Espai Caramulls, Finis Africae, Ínsula Literària, Lila i els Contes, Llibres Ramon Llull, Lluna i Quart Creixent.

stats