Cinema
Cultura 02/05/2014

L'autora del llibre 'Gravity' demanda Warner per la pel·lícula d'Alfonso Cuarón

Tess Gerritsen afirma que el film protagonitzat per Sandra Bullock és una adaptació del seu llibre homònim del 1999

Ara
1 min
Els cinc grans duels de la nit dels Oscars

BarcelonaL'escriptora Tess Gerritsen ha demandat els estudis Warner per la pel·lícula 'Gravity', al·legant que la cinta d'Alfonso Cuarón és una adaptació cinematogràfica de la seva novel·la, publicada amb el mateix títol el 1999. La sinopsi del llibre parla d'una "metgessa/astronauta que es veu atrapada sola en una estació espacial després que una sèrie de desastres matin la resta de la tripulació".

Tot i les similituds entre l'argument de la pel·lícula, Gerritsen no presenta una demanda per plagi, sinó una reclamació contractual derivada d'una opció sobre la pel·lícula que l'autora va vendre per un milió de dòlars a una companyia anomenada Katja. A Gerritsen se li va prometre un bonus de 500.000 dòlars si la pel·lícula s'arribava a fer, una menció als títols de crèdit i un 2,5 dels ingressos nets que generés el film.

Quan Gerritsen va vendre els drets del llibre, Katja era una filial de New Line Cinema, un estudi que després va ser comprat per Warner Bros. D'acord amb això, l'autora espera demostrar que Warner té obligacions contractuals amb ella i que el film 'Gravity' és una versió cinematogràfica del seu llibre, tot i que en alguna entrevista anterior havia afirmat que la història de Cuarón no tenia res a veure amb la de la novel·la. Ara, en la denúncia que ha presentant, demana almenys 10 milions de dòlars en danys i perjudicis.

stats