Cultura 21/09/2021

L'OCB reclama una llei de l'audiovisual respectuosa amb el plurilingüisme

Demana que s'hi diferenciïn el castellà i la resta de llengües cooficials de l'Estat

ARA Balears
1 min
Netflix serà una de les plataformes que haurà de contribuir a finançar RTVE.

PalmaL'Obra Cultural Balear ha denunciat que la llei audiovisual del govern espanyol és "poc respectuosa" amb la pluralitat lingüística de l'Estat i incompleix l'art. 3.3 de la Constitució. A través d'un comunicat, l'OCB ha reclamat a l'Executiu de les Illes Balears que insti l'Estat a refer el text de la norma que fa referència als termes lingüístics i ha remarcat que considera "irrenunciable" que s'hi estableixin un percentatge mínim de productes audiovisuals parlats, doblats o subtitulats en llengües que no siguin el castellà.

L'OCB ha lamentat que aquesta llei s'oblidi tant del català com de la resta de llengües cooficials de l'Estat i ha denunciat que segons l'esborrany de la llei audiovisual obrirà les portes que no hi hagués cap contingut audiovisual en català. Cal recordar que el text amb què treballa la Moncloa només parla de reservar la meitat de les produccions europees a "obres en la llengua oficial de l'Estat o en alguna de les llengües oficials de les comunitats autònomes" i no fa cap mena de distinció entre el castellà i la resta de llengües com diversos executius de l'Estat havien reclamat.

Així, l'Obra Cultural Balear proposa reservar un percentatge equivalent al castellà i a la resta de llengües oficials de l'Estat (un 50% en cada cas, per tant) de la quota que es destina al producte audiovisual europeu.

stats