Teatre
Cultura 08/06/2023

L'obra teatral 'UBU' arribarà aquest estiu a diversos festivals internacionals

El mes d'agost s'estrenarà a Alemanya, al Kunstfest Weimar

ARA Balears
2 min
L'acció teatral 'Ubu'

PalmaL'obra de teatre UBU, produïda per Es Baluard i dirigida pel dramaturg Robert Wilson, viatjarà aquest estiu a diversos festivals internacionals de teatre. Segons ha informat el museu en una nota de premsa, el mes d'agost s'estrenarà a Alemanya, en el marc del Kunstfest Weimar.

Quant a l'obra, que neix d'una idea original de la directora d'Es Baluard, Imma Prieto, es construeix a partir del conjunt de titelles i dibuixos que Miró feu al voltant del text d’Alfred Jarry, Ubu Roi, i que varen estar exposats a la mostra Personae. Màscares contra la barbàrie, Wilson ofereix una relectura contemporània de l'univers i l'imaginari Ubu.

L’estrena mundial d’UBU va ser el passat mes d’octubre de 2022 a l’Aljub d’Es Baluard. Per a l’obra, es va fer un càsting d’actors i actrius locals, amb el qual es volia donar suport al teixit de les arts escèniques de l’illa. Així mateix, l’equip tècnic i els membres de la productora també són del teixit local. D’aquesta manera, no només es pretenia donar suport a l’escena, sinó que es fomenta la professionalització dels agents involucrats, així com la seva visibilitat internacional.

A més, per a l’obra s'han elaborat rèpliques de les titelles creades per Miró, fruit d’una col·laboració amb Joan Baixas i la companyia de teatre La Claca. De fet, Baixas és l’encarregat de tornar a donar vida als personatges fent les reproduccions.

El projecte està coproduït amb Successió Miró, la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Acción Cultural Española, l’Ajuntament de Palma, Festival Grec de Barcelona i el Kunstfest de Weimar; amb la col·laboració de l’Institut Ramón Llull.

stats