Teatre Principal
Cultura 02/11/2023

L'obra 'Double infinite' de la companyia de dansa Mal Pelo arriba al teatre Principal

Es tracta d'una peça feta des de "la fragilitat, la senzillesa i l'amor per un ofici que interroga sobre la identitat, l'individu i el grup"

ARA Balears
2 min
Una de les escenes de l'obra

PalmaLa companyia de dansa Mal Pelo representarà aquest cap de setmana al teatre Principal el seu darrer muntatge coreogràfic Double infinite. The bluebird call, que s'ha estrenat el passat mes de juliol en el Festival Grec de Barcelona. Després de passar per diversos teatres de Catalunya, aquesta obra, coproduïda pel teatre Principal, arriba a l'escenari de Palma, on s'han programat dues funcions, dissabte a les 20 hores i diumenge a les 18 hores, segons ha informat el Consell de Mallorca en una nota de premsa.

D'aquesta manera, la companyia continuarà la seva gira als teatres de Madrid i altres ciutats espanyoles. El director insular de Cultura, Guillem Ginard, ha estat aquest dijous a la presentació de l'espectacle, que executen, en format duet, Pep Ramis i María Muñoz. Ambdós artistes pujaran a l'escenari del Principal per aprofundir i descobrir nous territoris del llenguatge, el pensament sobre l'escena i la dramatúrgia.

Així és com es van crear Quarere (1989), L'animal a l'esquena (2001) i El cinquè hivern (2015), tres peces allunyades en el temps i que "han significat diferents punts d'inflexió en la recerca escènica", segons han dit els seus creadors. D'aquesta manera, després de tancar el seu projecte entorn de la música de J.S. Bach Bach Project, que va culminar amb Highlands, una ambiciosa i potent peça amb vuit ballarins, un quartet de corda i un quartet de veus, ara tornen a un format íntim.

Double infitite. The Bluebird Call és una peça feta des de "la fragilitat, la senzillesa i l'amor per un ofici que interroga sobre la identitat, l'individu, el grup o sobre el cos, el gran revelador de les mateixes potències", ha destacat Ramis en la presentació. En aquesta ocasió, a més, aquest espectacle inclou la música en directe d'un trio format per Joel Bardolet (violí), Quiteria Muñoz (soprano) i Bruno Hurtado (violí). Cal destacar que Mal Pelo és una de les companyies de dansa més prestigioses d'Espanya, amb una trajectòria de més de 35 anys, en els quals ha estat guardonada amb nombrosos premis, com el Premi Nacional de Dansa 2009.

stats