Música

Ja tenim aquí la nova cançó d'Antònia Font: 'Un minut estroboscòpica'

El tema és un avançament del disc que el grup mallorquí publicarà el 2022

2 min

Barcelona"Vas pegant botets, gires es volant en es ritme de sa música i sa llum mos invadeix", canta Pau Debon. I ja els tenim aquí! Antònia Font tornen amb un regal de Nadal sota el braç: Un minut estroboscòpica, un avançament del disc que el grup mallorquí publicarà el 2022. La cançó ja es pot escoltar a Spotify. El videoclip corresponent que es pot veure a YouTube des d'aquest divendres a les 10 h l'ha dirigit Antonio Lara (de Rulot TV) i compta amb il·lustracions de Petra Pericàs que piquen l'ullet a la història del grup.

"Quan em vaig plantejar d’escriure cançons noves per a Antònia Font, el primer que vaig pensar és que havien de ser cançons d’Antònia Font, no podien ser com les que escric per a mi, ni com les músiques que faig per a altres coses. No era el moment d’experimentar amb la banda, era el moment de recuperar l’essència i escriure com si aquests anys de silenci no haguessin passat", explica Joan Miquel Oliver. I ja és ben bé com si no hagués existit el silenci després del comiat d'Antònia Font ara fa gairebé una dècada, perquè a la cançó Un minut estroboscòpica hi treuen el cap molts dels leitmotiv musicals que han caracteritzat els responsables de discos com A Rússia (2001), Alegria (2002) i Batiscafo Katiuscas (2006).

"Però quina és l’essència d’Antònia Font? Per què una cançó pot ser o pot no ser d’Antònia Font?", afegeix Oliver, que admet que va haver de fer "un esforç per recuperar l’univers primigeni, els principis estètics" que van motivar-lo per posar-se a escriure "fa quasi trenta anys". "Mentalment no es pot explicar en què va consistir això, si és que ho sé, però puc explicar que em vaig tancar dins el meu dormitori durant dies, tapat fins al cap dins el llit, com si estigués malalt, intentant dormir i estar despert a l’hora, somiar, sobretot, fer un viatge a llocs desconeguts del meu cervell que encara no coneixia, i d’aquesta manera vaig aconseguir connectar amb el món màgic d’Antònia Font, que, molt lluny de ser meu, ja és a un lloc imprecís que ni jo mateix sé com es va crear. Però el vaig trobar, i com si fos un estany enmig de la muntanya per a mi sol, hi vaig bussejar durant setmanes i van sorgir soles aquestes cançons". Val a dir que la veu de Pau Debon funciona com a mèdium infal·lible que ajuda a connectar amb l'essència del grup, i també fa la seva feina el teclat de Jaume Manresa, un altre dels elements característics d'Antònia Font.

El nou disc d'Antònia Font el publicarà el segell del Primavera Sound, i la presentació en directe serà l'11 de juny al festival barceloní. També hi haurà concerts al Poliesportiu Municipal Mateu Cañellas d'Inca el 18 de juny i al Palau Sant Jordi de Barcelona el 15 d'octubre. I, com a novetat, una quarta actuació a València el 9 de juliol, en un espai encara per determinar.

El grup Antònia Font en una fotografia promocional de 2021.
stats