FOTOGRAFIA
Cultura 18/04/2017

El fotògraf internacional Michael Kenna presenta 'El paisatge del sentiment' a Llucmajor

La Fundació Toni Catany convida l'artista anglès a exposar la seva obra al Claustre de Sant Bonaventura

Margalida Mateu
2 min
Fotografia de Michael Kenna del Japó, 2002.

PalmaLa Fundació Catany convida el prestigiós fotògraf anglès Michael Kenna a mostrar la seva obra en una exposició que s'inaugura aquest divendres, 21 d'abril, al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor amb el títol 'El paisatge del sentiment'.

"La imatge, d'una simplicitat bellíssima i corprenedora, podria ben bé representar la continuïtat i la coherència que se solen il·lustrar i acreditar amb aquesta nova entrega del cicle 'Els fotògrafs de la col·lecció de Toni Catany', el qual, després de Sammallathi i Yamamoto, porta al Claustre llucmajorer, i ens en sentim altament afortunats, l'extraordinària obra de Michael Kenna", recalca Miquel de Bezares, president de la Fundació Catany, amb l'afany de continuar la tasca que ha d'esdevenir en el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

Michael Kenna és conegut per les seves fotografies en blanc i negre, de caràcter inusual i de paisatges amb llum etèria assolits per fotografiar l'alba o durant la nit amb exposicions de fins a 10 hores. Ha rebut un nombre important de distincions. L'any 2000, igual que havia succeït amb Catany el 1991, fou nomenat Cavaller de l'Orde de les Arts i de les Lletres pel Ministeri de Cultura de França. Actualment viu a Seattle, als Estats Units.

Catany i Kenna

Tot i que les mirades sobre el paisatge dels dos autors són ben diferents, Catany va respectar i admirar sempre el treball de Kenna. També en valorà el fet que, com ell, el fotògraf anglès no pertanyés a cap escola, a cap moviment. Fou en descobrir el llibre que Kenna dedicà a Venècia (2010) que Catany sentí la necessitat d'incloure algunes de les imatges d'aquest corpus a la seva col·lecció personal sensible de similituds.

La inauguració de l'exposició 'El paisatge del sentiment' serà aquest divendres 21 d'abril a les 20 hores al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor amb la presència del fotògraf. L'ARA Balears oferirà una entrevista de Cristina Ros amb Michael Kenna.

stats