Cultura 31/07/2014

Inca entrega uns premis literaris Pare Colom de rècord

M. Bonnin
1 min

IncaLa dotzena edició dels premis literaris Pare Colom han tingut com a guanyadors Lucia Pietrelli per l’obra Qui ens defensarà, en la categoria de narrativa; Hilari de Cara en poesia, per Vies d’alga i de cendres ; i Bartomeu Salas en l’apartat de teatre, per l’obra Àngel de Venècia.

L’Ajuntament d’Inca va fer entrega dels guardons dimarts a la nit en un acte al Claustre de Sant Domingo. El Consistori destacà que aquesta edició ha estat de rècord per la gran participació (95 obres en les tres categories) i la qualitat dels textos presentats. El jurat va tenir feina per decidir els guanyadors. En narrativa, hi va haver dues votacions; i en teatre, es va recomanar que una altra obra, la presentada per Jaume Miró Adrover, també es publiqui.

Els guardons Pare Colom premien el guanyador de narrativa amb 3.000 euros i els altres dos amb 1.200. A part de la compensació econòmica, les obres seran publicades per l’editorial Lleonard Muntaner.

Els premis inquers s’atorguen cada any en el marc de les festes de Sant Abdon i Sant Senen.

La nit literària inquera també sol comptar amb algun moment dedicat a la reivindicació de la llengua pròpia, en la qual s’escriuen les obres. En el seu discurs, el batle, Rafel Torres, va exposar que els guardons també fomenten una llengua, la catalana, “que ens uneix i ens unirà”.

stats