Cultura 04/05/2021

'Impulsem el C.IN.E!', la campanya de micromecenatge de l'espai de creació escènica de Sineu

Una sala de la segona planta de l'edifici necessita una rehabilitació total per convertir-se en un espai de descans pels artistes residents

Clàudia Darder
2 min
Biel Jordà i Marta Barceló varen adquirir el C.IN.E l’any 2008.

Enguany fa 5 anys que el C.IN.E., el Centre d'Investigació Escènica de Sineu, va obrir les portes per impulsar la creació escènica. Fa poc més d'una setmana que s'ha encetat la campanya Impulsem el C.IN.E.! a la plataforma Goteo.org per poder habilitar un espai de descans per als artistes i companyies residents. La productora Res de Res i En Blanc, impulsada per Biel Jordà i Marta Barceló, va adquirir l'any 2008 l'edifici que havia estat el cinema del poble durant més de 50 anys. En aquell moment es trobava en un estat lamentable. Els fundadors han anat fent feina per acomodar-lo, i ara necessiten l'ajuda de la societat: “Durant tots aquests anys hem fet sales, oficines, la sala de baix per actuar i assajar... Però ens queda una petita àrea que sempre hem considerat que seria un bon lloc per ser un espai de descans”, explica Barceló.

Com que no han trobat finançament per fer-ho, han decidit apel·lar a la comunitat, especialment “a aquells que els agrada la feina que feim”, diu. Per això, les recompenses que ofereixen segons el que la gent hi aporti tenen “sentit” pels propietaris de l’espai: “Són tallers, classes de moviment i dansa… Són recompenses útils per la gent que pugui aportar”, apunta Barceló.

La campanya de micromecenatge consta de dues parts. Durant el primer període, s'ha d'aconseguir un mínim de doblers. En aquest cas, són 11.097 euros. Si els aconsegueixen, passaran a la segona part, durant la qual s'ha d'aconseguir l'import òptim demanat: 36.381 euros.

El futur espai

L'habitació que es pretén rehabilitar és l'antiga cabina del projeccionista, a la segona planta de l'edifici: "Necessita una rehabilitació total per arribar a convertir-se en àrea de descans i sumar així un espai essencial per a les companyies residents", afirmen. En els darrers 13 anys, totes les reformes s'han fet amb fons propis i subvencions europees. S'ha reconstruït la teulada, l'oficina, les sales i el soterrani. L'edifici té, ara, dues sales, una oficina i banys.

Inaugurat l'any 2016 per omplir un buit existent a les Illes Balears, el C.IN.E s'ha convertit, en aquests 5 anys d'existència, en un centre de creació de vital rellevància en el panorama escènic illenc. Des del principi, la seva activitat ha estat dirigida a donar suport a les companyies locals, però també a alimentar la mescla d'artistes, unint artistes d'aquí amb altres d'arreu del món. A més, també ha fet cinc edicions de Ciclop, el festival de teatre visual que se celebra a Sineu cada setembre.

stats