Cultura 11/07/2019

L'IEB atorga ajudes de prop d'un milió d'euros a fires i festivals que fomenten la projecció exterior

Les ajudes estan destinades a projecte de l'àmbit de la música, literatura, pensament, còmic, il·lustració, arts escèniques i arts visuals i audiovisuals

Ara Balears
1 min
El Festival Internacional de Teresetes és un dels certamens que rebran els ajuts

PalmaL'Institut d'Estudis Baleàrics atorgarà una línia d'ajudes de 974.496€ per a l'organització i la producció de fires, festivals i jornades professionals del món de la cultura que es facin a Balears enguany i que fomentin la projecció exterior.

Les ajudes estan destinades a projecte de l'àmbit de la música, literatura, pensament, còmic, il·lustració, arts escèniques i arts visuals i audiovisuals, segons ha informat aquest dijous la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat en una nota de premsa.

Dels 61 projectes que rebran aquesta ajuda es troben, entre d'altres, el Festival de Cinema de Menorca, l'Evolution International Film Festival, el 21è Festival internacional de teresetes de Mallorca i el Festival de Poesia de la Mediterrània. La resolució de les ajudes es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears dissabte passat.

Per beneficiar-se d'aquesta línia de subvencions s'han de complir dues de les tres condicions formulades a les bases: participació d'un mínim de sis programadors de l'exterior, l'intercanvi amb un altre esdeveniment de fora de l'Arxipèlag o l'organització de jornades per a professionals. A més, un mínim de 30% dels artistes participants han d'haver nascut o residit a les Balears.

Aquest és el tercer any consecutiu que es concedeixen aquestes ajudes, que han augmentat la dotació amb 349.071€ respecte de l'any passat, segons ha recordat la Conselleria.

stats