Art
Cultura 14/11/2022

L'Institut d'Estudis Baleàrics convoca la selecció d'un projecte de comissariat a ARCO

El termini per a la recepció de les propostes finalitza el 22 de desembre

ARA Balears
2 min
Fira Internacional d'Art Contemporani

PalmaL'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), juntament amb els organitzadors de la fira internacional d'art contemporani ARCOmadrid 2023, ha llançat una convocatòria oberta per a la selecció d'un projecte de comissariat per al seu estand a la fira, que es fa a Madrid de 22 al 26 de febrer.

D'aquesta manera, l'IEB hi participarà amb un estand institucional en el qual es mostrarà un projecte expositiu per promoure i donar visibilitat a la creació artística en l'àmbit de les arts visuals de les Balears. Tant el concepte com el format d'exposició del projecte són lliures i poden referir-se a qualsevol de les pràctiques artístiques relacionades amb les arts visuals. A més, aquest va acompanyat d'una petita publicació promocional, amb un breu text del comissari de l'exposició i informació damunt la trajectòria dels participants.

Per participar en la convocatòria del 2023 s'ha de presentar una proposta comissarial en format de "sols projecte" d'un artista natural de les Illes o resident a l'arxipèlag. La convocatòria va dirigida a comissaris d'art que hagin liderat projectes rellevants en l'àmbit de la programació comissarial a fires, festivals i espais d'art contemporani de l'àmbit espanyol i internacional. El termini per a la recepció dels projectes finalitza el 22 de desembre a les 23 h.

Pel que fa a la previsió per al pressupost general del projecte expositiu, és de 25.000 euros i inclou el lloguer de l'estand; el transport de concentració i dispersió; segur clau a clau; els honoraris de proveïdors, professionals i artistes; material de difusió, emmarcat i desplaçaments.

D'altra banda, els criteris de selecció tindran en compte l'adequació del projecte al marc conceptual de la fira ARCOmadrid 2023 i d'ARCO Espais i Culturals; la qualitat, l'interès artístic i el rigor del projecte, així com l'adequació del perfil professional del comissariat i la viabilitat tècnica i econòmica del projecte.

stats