TEATRE
Cultura 14/02/2018

Humor i emoció amb 'La Zanja', al Teatre del Mar

El darrer espectacle de la companyia Titzina Teatro es representa del 15 al 25 de febrer

M. M.
1 min
Espectacle 'La zanja'.

PalmaL'espectacle 'La Zanja' de la companyia Titzina Teatro arriba a Palma. Ho fa entre el 15 i el 25 de febrer al teatre del Mar de Palma. L'obra és interpretada i dirigida per Diego Lorca i Pako Merino, que també són els responsables de la dramatúrgia.

La Zanja narra la història de Miquel, tècnic d’una multinacional minera, que arriba a una explotació de la companyia a Amèrica del Sud. Alfredo, el batle, i la seva comunitat esperen aquest nou “descobridor”. S'hi produeix el reencontre de dos mons i maneres diferents d’entendre la vida. Les ambicions, oportunitats i conseqüències de la implantació de la mina marquen el futur del poble i les relacions entre els veïns.

Diego Lorca i Pako Merino es varen conèixer l'any 1999 a l'Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París. Després d'estudiar i treballar en diverses companyies internacionals, l'agost de 2001 varen fundar Titzina, amb seu a Cerdanyola del Vallès (Barcelona).

Titzina s'ha consolidat com una companyia de teatre de creació amb un marcat estil propi, que alguns defineixen com a "Segell Titzina”, un treball de periodisme antropològic d'entrevistes i convivències investigant, endinsant-se en la vida d'altres persones i abordant realitats moltes vegades desconegudes per transportar a l'escenari el més destacable de l'ésser humà, des d'un punt còmic, irònic i alhora tràgic.

stats