Cultura 23/05/2022

Los Hermanos Cubero, Tulsa i Júlia Colom estrenen el Pastisset Fest de Menorca

Es complementa amb grups folklòrics de l'illa com Es Rebost i Es Bastió de s'Illa

Iván Martín
1 min
Una actuació de la primera edició del Pastisset Fest.

MAÓL'hotel rural de Son Granot (es Castell) ha acollit aquest cap de setmana la primera edició del Pastisset Fest, un festival diürn que ha reunit artistes com Los Hermanos Cubero, Tulsa i Júlia Colom, entre d'altres. Es tracta d'un esdeveniment en què la música folk es converteix en protagonista i es complementa amb grups folklòrics de l'illa com Es Rebost i Es Bastió de s'Illa.

Los Hermanos Cubero són un referent del folk popular de la Península i recuperadors de cançons antigues, tradicionals, però respectant els ritmes dels fandangos o jotes, tot i que amb un toc contemporani. D'altra banda, Tulsa va estar nominada als Grammy llatins com a artista revelació i als MTV European Music Awards com a millor artista emergent. La basca barreja ritmes de folk, rock, country i pop.

D'altra banda, cal destacar la presència de la mallorquina Júlia Colom, que amb només 25 anys ha duit la seva música a diferents països amb un estil entre la música popular, la tradició mallorquina, el bolero americà, el jazz i la cançó mediterrània. En paral·lel, als concerts s'ha habilitat una zona amb productes típics de l'illa, així com diferents activitats relacionades amb la cultura popular menorquina com l'exhibició de tir amb fona, balls folklòrics, venda d'artesania i activitats per a infants.

stats