Cultura 16/04/2024

Guillem Sansó: “Cada espai m’inspira una melodia i una lletra diferents”

L’artista manacorí presenta ‘Quasi Nu’, títol del projecte i disc que acaba de treure al mercat i amb el qual girarà tot l’estiu amb Toni Aranda i Miquel Àngel Roca com a socis

Sebastià Vanrell
2 min
L’artista manacorí presenta ‘Quasi Nu’ títol del projecte i disc que acaba de treure-

Manacor“La intel·ligència artificial és una destructora de la part creativa”, explica Guillem Sansó (Manacor, 1957) en començar a parlar del seu nou projecte, Quasi Nu, títol també del seu darrer disc, que comença a girar en directe aquest divendres a l’Espai 36 de Sant Llorenç. Ho diu perquè pot predicar amb l’exemple d’un enregistrament “on les trompetes són reals i tots els instruments sonen com i quan toca”, afegeix el guitarrista del trio, Toni Aranda, que completa Miquel Àngel Roca al contrabaix.

Vuit cançons enregistrades a Tramuntana Estudis i que formen part del Projecte d’Autor auspiciat per l’Ajuntament de Muro, en què Sansó i la banda es van endur el concurs musical que cada any organitza el consistori del Raiguer. “La veu de cada cançó està gravada seguida, sense talls, la qual cosa tampoc és ja habitual”, diu el compositor, que disposa ara de l’ajuda de l’artista Pep Suasi i l’empresa Tira-tira per agendar una gira d’estiu que promet.

“Cada situació i cada espai m’inspiren una determinada melodia i una lletra diferents”, explica Sansó mentre fa d’alquimista al pati de la Institució Antoni Maria Alcover de Manacor durant la presentació del disc, i improvisa unes línies de text sobre una melodia inventada un minut abans. “Tot anirà bé, per exemple, és una cançó dedicada a la covid, pràcticament una saeta, un desig, un sentiment. Qualsevol artista intenta comunicar sentiments, volem que la gent es faci seves les cançons”.

“Les notes musicals no tenen sentit per si mateixes si no hi ha un sentiment darrere; la manera d’interpretar una tonada amb la veu o a la guitarra pot canviar segons l’estat d’ànim de qui l’interpreta”, conta Sansó, que recorda que “no és necessari sofrir per fer temes. Has d’aprendre a ser un actor dels sentiments, un mirall”.

stats