MÚSICA
Cultura 14/10/2016

Gossos bufa les 22 espelmes al Teatre de Lloseta

L’ARA Balears organitza el 22 d’octubre el darrer concert de la gira més íntima del grup

Margalida Mateu
3 min
FOTOGRAFIA PROMOCIONAL DE ‘ZENIT’ 
 ‘El reflex d’una generació, la culminació d’una carrera musical’: 14 cançons que volen explicar què és el Zenit: el punt més alt de la vida i la carrera de Gossos.

PalmaUna actuació retrospectiva dels 22 anys de carrera de la banda de Manresa Gossos culminarà el 22 d’octubre al Teatre de Lloseta. Amb motiu d’aquesta efemèride, els músics oferiran un concert íntim -organitzat per l’ARA Balears- amb un repertori que reunirà els grans èxits i algunes de les cançons del seu darrer disc, Zenit.

“Trobàvem que era el moment de fer quelcom diferent, per fer balanç de tots aquests anys que fa que actuam plegats. Hem intentat cercar un format en el qual ens trobàssim còmodes amb el públic”, esmenta Natxo Tarrés. És així com Gossos farà del Teatre de Lloseta un cercle en el qual estaran més a prop del públic i “podrem ensenyar als seguidors el que no han pogut veure dels Gossos”, assenyala Tarrés.

El de Lloseta serà el darrer concert de la gira Go22os, que els ha duit a voltar per tot Catalunya. Serà una actuació especial, ja que, tot i que “en aquests vint-i-dos anys hem actuat en moltes ocasions a Mallorca, ara feia estona que no veníem; els darrers temps ens ha costat una mica a causa de la idiosincràsia, però Mallorca ens és un lloc molt especial i estimat”.

Amb això, el grup acollirà el públic fins al mateix escenari i desgranarà un repertori variat d’entre el ventall de temes publicats durant tots aquests anys que fa que sonen plegats. “Encara ens aguantam -diu somrient Tarrés-. L’amistat que tenim els quatre fundadors, i també amb la incorporació del bateria Santi Serratosa, ‘el nou’ -però que ja fa 13 anys que toca amb nosaltres-, és el que fa que el projecte es mantingui viu i funcioni, és la benzina de voler continuar fent música junts”.

Natxo Tarrés, Roger Farré, Juanjo Muñoz, Oriol Farré i Santi Serratosa actuaran durant més de dues hores en un escenari com si es tractàs d’un ring de boxa, “en el qual farem una revisió del nostre catàleg de música, des dels inicis, en format de quartet acústic, passant per la part més elèctrica d’altres discos més tardans, amb la posterior introducció de la bateria al grup, però tot en un espectacle de proximitat”, ens diu Tarrés en aquesta entrevista.

La intimitat, doncs, marcarà el format de l’espectacle, també perquè el públic podrà percebre coses que de vegades es perden i que els permetrà interactuar amb els músics. Per exemple, hi haurà preparada una coreografia o en algun tema algun dels assistents podrà sortir a cantar amb els intèrprets. La participació, per tant, serà un dels pilars d’aquesta gira, que va acabar a l’agost a Catalunya i que a Lloseta posarà punt final per endinsar-se de ple en la promoció del darrer disc de Gossos, Zenit.

La maduresa a ‘Zenit’

‘El reflex d’una generació, la culminació d’una carrera musical’: amb aquest lema, Gossos presenta el seu disc nou, just acabat d’estrenar al Mercat de Música Viva de Vic.

Zenit simbolitza el colofó d’una carrera musical amb la combinació perfecta de totes les seves etapes dins un sol disc, el tretzè del grup, que repassa molts moments del seu procés, com si totes les cançons que han fet al llarg del temps, combinades entre elles, donassin una visió més àmplia i sòlida del conjunt. Melodies i veus a dojo, fusta de les acústiques i metalls de les elèctriques amb dosis d’electrònica i teclats com mai.

El diari ARA Balears és l’organitzador d’aquest darrer concert especial Go22os, que es durà a terme al Teatre de Lloseta el 22 d’octubre a les 21 h. El preu de les entrades és de 16 € a taquilla i 13 € anticipada. Les entrades es poden comprar a Discos Baba a Manacor i Inca, Discos Oh! a Palma, el bar Altura, el bar Bestard i Sa Coveta de Lloseta.

stats