Arquitectura
Cultura 25/11/2023

La Fundació Pilar i Joan Miró, primer edifici de les Illes a rebre la distinció Docomomo

És un reconeixement a la feina que han fet per tal d'inventariar, divulgar i protegir els elements que formen part del patrimoni de l’arquitectura moderna

ARA Balears
1 min
Visita del batle de Palma a la Fundació Pilar i Joan Miró

PalmaLa Fundació Pilar i Joan Miró és el primer edifici de les Illes a rebre la distinció Docomomo. El reconeixement, atorgat per la fundació Docomomo juntament amb el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears l'han rebut per la feina feta per la cultura mallorquina, en concret, per inventariar, divulgar i protegir els elements que formen part del patrimoni de l’arquitectura moderna. L'acte s'ha dut a terme aquest divendres en el marc de la commemoració del 40 aniversari de les defuncions de Joan Miró i Josep Lluís Sert (tots dos moriren l’any 1983, amb uns quants mesos de diferència).

Durant l'acte s'ha inaugurat la placa Docomomo al Taller Sert i s'ha dut a terme una conferència titulada ‘La presència de Miró al Taller Sert’, a càrrec de Patricia Juncosa, conservadora de la Fundació Miró. A més, també s’han projectat els documentals ‘Somio amb un gran taller’ i ‘La presència de Miró al Taller Sert, de Cesc Mulet.

Durant el seu discurs en l'acte de reconeixement, el batle de Palma, Jaime Martínez, ha elogiat la contribució de la Fundació Docomomo i dels col·legis d’arquitectes pel que fa a “la reivindicació de l’arquitectura moderna com a peça substancial del patrimoni cultural”. D'altra banda, ha destacat que la Fundació Miró Mallorca es troba, actualment, “en un punt d’inflexió en la seva trajectòria, marcat per l’objectiu d’incrementar la seva projecció nacional i internacional” i, de manera molt especial, segons ha destacat, “el lligam humà i artístic de Miró amb Palma”.

stats