CINEMA
Cultura 11/07/2017

'A la fresca en català', cinema a una trentena de municipis de Mallorca

Els títols proposats en aquesta edició són vuit: '100 metres', 'Força major', 'L'home que coneixia l'infinit', 'Si Déu vol', 'Un home d'alçada', 'El Petit Príncep', 'Mascotes' i 'Vaiana'

Ara Balears
2 min
La pel·lícula '100 metres' és una de les que es projectarà.

PalmaEl cicle 'A la fresca en català', organitzat per l'Arxiu del So i de la Imatge del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, comença aquest mes de juliol amb els objectius de difondre el cinema en català, apropar la producció cinematogràfica actual entre el públic que no acostuma a anar a les sales de cinema i arribar a tots els municipis de Mallorca, reforçant l'oferta actual de cinema a la fresca.

Per a enguany el programa duplica tant els municipis als quals arriba com el pressupost. L'any 2016 varen participar en el cicle 14 municipis i enguany seran 32, amb la qual cosa el pressupost passa de 18.000 a 39.000 euros en aquesta segona edició.

"Generalment els municipis aprofiten aquest cicle per programar-lo durant les festes d'estiu o festes patronals", ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles. "Enguany tindrem 30 projeccions de cinema en català a diferents municipis de Mallorca, després de la bona rebuda que va tenir el cicle l'any passat. Continuam apostant pel cinema en català i alhora per continuar afavorint l'oferta cultural dels ajuntaments".

'A la fresca en català' es desenvoluparà entre els mesos de juliol, agost i fins al 30 de setembre del 2017. Els ajuntaments poden triar entre una llista de pel·lícules estrenades recentment, de gèneres variats i aptes per a tots els públics.

Els títols proposats en aquesta edició són vuit: '100 metres', 'Força major', 'L'home que coneixia l'infinit', 'Si Déu vol', 'Un home d'alçada', 'El Petit Príncep', 'Mascotes' i 'Vaiana'. Les sessions són gratuïtes i amb entrada lliure fins completar la capacitat.

El cicle comença aquest mateix dimarts, 11 de juliol, a Petra i a Capdepera. En aquests moments, l'exhibició de pel·lícules dins el cicle està tancada als següents municipis:

  • Juliol: Petra, Capdepera i Esporles
  • Agost: Estellencs, Valldemossa, Son Servera, Inca, Selva, Sóller, sa Pobla, Montuïri i Pollença
  • Setembre: Campanet i Banyalbufar

El calendari definitiu està pendent que la resta de municipis adherits al programa facin la tria de pel·lícula i escullin data d'exhibició.

stats