Cultura 21/05/2022

La Fira del Llibre de Palma compleix 40 anys

El Born s’omplirà de llibreries entre els dies 27 de maig i 5 de juny

2 min
Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre de Palma.

PalmaNúria Bendicho, Josep Pedrals, Miquel Àngel Llauger, Aina Fullana, Blanca Llum Vidal, Laia Malo, Raquel Díaz Reguera, Marta Vives i Manel Alias són només alguns de la multitud d’autors que passaran per la Fira del Llibre de Palma, que aquest 2022 celebra l’edició número 40. Un total de 19 llibreries s’instal·laran al Born entre els dies 27 de maig i 5 de juny per fer-se seu el carrer (l’horari serà de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores). El Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma i la Nova Editorial Moll també hi tindran expositors.  

L’escriptora Laura Gost serà l’encarregada d’inaugurar l’esdeveniment llegint-ne el pregó (19 h);això sí, ho farà després del pregonet per als infants –també apte per als adults valents–, que es farà per primera vegada (17h). La inauguració clourà amb un concert d’Oliva Trencada amb Cecilia Giménez, que mostraran el llegat de Maria Antònia Salvà amb l’espectacle del seu llibre disc Cel d’horabaixa

En la presentació del programa de la Fira del Llibre se’n va donar a conèixer el lema: “Vaig començar a llegir i encara no m’he aturat”. Durant aquests dies es faran més de cinquanta activitats: recitals poètics, converses entre autors, presentacions de llibres de tot tipus, contacontes i actuacions musicals, entre d’altres. Hi haurà dos escenaris: un a la plaça de la Reina i l’altre, a la de les Tortugues;algunes activitats seran simultànies. 

Dissabte, dia 28 de maig, Biel Mesquida presentarà el seu darrer llibre: Encarnacions (LaBreu), un volum que combina narració, reflexió i espurnes de lirisme. Serà a les 12.00 h i l’acompanyarà Mateu Coll. A les 13.00 h, el poeta de Jaén Carlos Catena Cózar oferirà un recital. 

Al capvespre, a les 17.30 h, hi haurà la presentació dels llibres La nostra atenció ha estat captada i En defensa d’Afrodita, de Na Pai, amb la presència de Yahaira Agredo i Laura Esteva. 

Diumenge, dia 29 de maig, hi haurà una conversa sobre literatura de viatges. Serà a les 17.00 hores i hi participaran Marta Terrassa, autora de Winter in July, i Toni Horrach, que firma Cinco metros cúbicos. Després, a les 18.00 hores, es parlarà de traduccions en una taula rodona amb Núria Busquet, Teresa Bauzà i Gabriel de la S. T. Sampol. 

El dia acabarà amb un recital de l’Espai Reverb de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, en el qual havia de participar, entre d’altres, el recentment desaparegut Joan Manuel Pérez Pinya. Així doncs, l’acte es farà en memòria del poeta, autor dels llibres Fauna mutilada (Lleonard Muntaner) i Atletes de la fuga (El Gall Editor).

L’autor Albert Camus serà el protagonista de la xerrada entre Manuel Guerrero i Xisca Homar, que conversaran sobre el llibre El revers i l’anvers (Lleonard Muntaner). La cita serà dilluns, dia 30 de maig, a les 18.00 hores. L’endemà, dimarts 31 de maig, el periodista de TV3 Manel Alías serà a Palma per presentar el seu llibre Rússia, l’escenari més gran del món (ARA Llibres).

stats