La Fira Internacional del Disc acollirà uns 40 expositors els dies 5 i 6 d'octubre al velòdrom de Palma

L'esdeveniment coincideix per primera vegada amb la Fira B!

La 18a Fira del Disc se celebrarà a Palma els propers dies 5 i 6 d'octubre al Velòdrom Illes Balears. En total, es calcula que hi participaran una quarantena d'expositors de tot el món per presentar les seves opcions musicals. Aquesta és la primera vegada que coincideix amb la Fira B!, que se celebra del 3 al 6 d'octubre.

La consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha destacat que enguany també hi haurà un total d'11 concerts, que es faran a la pista interior del recinte, mentre que els expositors estaran al vestíbul. Busquets ha assenyalat que la Fira Internacional del Disc també tindrà presència a Inca, com a part del Leatherfest, a final d'octubre.

El coordinador de l'esdeveniment, Pere Terrassa, ha afirmat que "la resposta sempre ha estat molt bona" i que preveuen que l'assistència sigui de prop de 4.000 persones entre els dos dies. Terrassa no considera que la Fira B! hagi de provocar un descens en el públic, atès que la seva oferta és més "rockera".

Entre els expositors, Terrassa en subratlla tres d'internacionals, dels Estats Units, Alemanya i Anglaterra, respectivament, i dos de mallorquins: Morro Records i la Viniloteca. Pel que fa a les actuacions, algunes de les que criden més l'atenció són la de Black Cats, a les 18 h dissabte, i la de Los Amazonas, diumenge a les 17 h.

Amb motiu de la fira, explica el coordinador, s'ha duit a terme una exposició de fotògrafes que han retratat artistes femenines de diferents bandes musicals. Però "per qüestions d'espai" no s'ha pogut incloure en la fira.

El pressupost de les jornades oscil·la entre 30.000 i 40.000 euros, una part dels quals és sufragada amb subvencions, ha afirmat Terrassa. El Consell de Mallorca, per la seva banda, aporta entre 15.000 i 18.000 euros, mentre que l'Institut d'Estudis Baleàrics hi posa uns 5.000 euros. L'Ajuntament de Palma, en canvi, cobreix despeses com ara la instal·lació d'un escenari.

Les entrades tindran un preu mínim de cinc euros, amb un CD, i un màxim de 9, amb un vinil. Tot i això, qui presenti el carnet Jove tindrà un euro de descompte.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF