Fira B!
Cultura 27/09/2022

La Fira B! arranca aquest dimarts amb les actuacions de Marco Mezquida Trio i Joana Gomila & Laia Vallés

El Centre Cultural Ses Voltes i el teatre Xesc Forteza acolliran un total de 81 actes musicals i escènics

ARA Balears
2 min
Cartell promocional de la 7a edició de la Fira B! de Palma.

PalmaLa Fira B! comença aquest dimarts amb el concert del grup Marco Mezquida Trío al teatre Xesc Forteza de Palma a les 22 h, en el marc de la 7a edició del Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Balears, que es desenvoluparà fins al pròxim 2 d'octubre.

En total, s'han programat 81 concerts i espectacles d'arts escèniques oberts a la ciutadania, amb la sostenibilitat com a punt fonamental, segons ha explicat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura en un comunicat replicat per Europa Press.

Des de la inauguració d'aquest dimarts fins dijous s'han programat 55 concerts al Centre Cultural Ses Voltes, el Museu de Mallorca i el teatre Municipal Xesc Forteza, en què participaran grups illencs i forans com ara Antoine Boyer, de França, i Yeore Kim, de Corea.

A les Voltes hi actuaran aquest dimarts a les 21 h Joana Gomila & Laia Vallés; dimecres pujaran a l'escenari Pèl de Gall, Morning Drivers i Miquel Serra, i finalment, dijous a les 22.30 h es podrà gaudir del concert de Maria Hein. Paral·lelament, s'organitzaran les Jornades Professionals Fira B! Pro, que se tindran lloc dimecres a les 11 h al Teatre Mar i Terra, on s'acollirà el congrés i l'assemblea de la Plataforma de Jazz España.

Els espectacles d'arts escèniques s'han programat des del 29 de setembre fins al 2 d'octubre amb un total de 26 actuacions de companyies de l'Arxipèlag dividides en dos àmbits.

Per una banda, l'itinerari visual de dansa, circ, moviment i nous llenguatges amb els espectacles Joy Speed, Àvol, Les petites coses i La contínua, i per altra banda, es troba l'itinerari de text, en el qual hi haurà títols com ara Tanatologia, Souvenir, Petites tragèdies i Jutipiris.

En aquest cas, les Jornades Professionals d'Arts Escèniques es desenvoluparan a Can Balaguer i comptaran per primera vegada amb la presència de traductors internacionals d'obres escrites en alemany, grec, italià, hongarès, francès i txec. Al mateix temps, amb motiu del Dia internacional de la traducció, divendres es farà la Missió de Traductors, en la qual sis traductors s'entrevistaran amb dramaturgs balears per tal d'impulsar l'adaptació de les seves obres a altres idiomes.

stats