AUDIOVISUAL
Cultura 10/05/2017

Presència de les Balears al festival internacional de documentals DOCS Barcelona

'La llave Dalí', dirigit per David Fernàndez i produït per Mallorca Vídeo, ha estat programat a la Secció Especial del festival

Ara Balears
2 min
Tomeu l'Amo agafant el seu quadre de Dalí

PalmaEl festival internacional de cocumentals DOCS inclourà enguany una destacada presència de les Illes Balears, tant al festival com a les activitats d'indústria, en la que és la vintena edició d'un dels festivals de referència mundial que se celebrarà entre els dies 18 i 28 de maig.

El documental 'La llave Dalí', dirigit per David Fernàndez i produït per Mallorca Vídeo, ha estat programat a la Secció Especial del festival. Es projectarà el divendres 26 a les 18 hores a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El mateix divendres a les 19.30 h, la Illes Balears Film Commission patrocinarà un espai d'indústria i 'networking after pitch' per promocionar produccions i projectes de les Illes Balears davant de més de 200 professionals de la indústria documental de tot el món i les seves institucions.

El Dalí de Tomeu 'l'Amo'

Pel que fa al mercat, cal destacar la selecció del projecte de documental 'Milicianas', codirigit per Tània Balló i Jaume Miró, i coproduït per la productora mallorquina Cinètica juntament amb Nina Films i TV3 als Speed Meetings per tal de cercar finançament i coproductors internacionals. La productora Mallorca Vídeo també ha estat seleccionada en aquesta activitat amb el projecte 'I am too Salvador Dalí'.

Els Speed Meetings són un mercat de finançament i promoció, on els 40 projectes triats mantenen reunions individuals de 15 minuts a porta tancada amb finançadors internacionals, seleccionats prèviament segons les preferències i necessitats dels projectes. Seran els dies 25 i 26 de maig.

Finalment, dos projectes balears també han estat seleccionats al Taller de Desenvolupament, que tindrà lloc els dies 25 al 28 de maig, i que està dirigit a directors i productors que tinguin un documental en fase de desenvolupament: 'La tragèdia del Chanzy', de Dani Bagur i producció de Kiko Domínguez, de la productora menorquina Empàtic; i 'La lista', de la directora i productora mallorquina Maria Calafat (Lequerica Films). Carles Bover, cineasta mallorquí, també ha estat acreditat com a observador al taller.

stats