Cinema
Cultura 22/01/2013

La foto de família dels nominats dels Gaudí escalfa motors de cara als premis

El record d'Anna Lizaran, molt present en el nomenament dels membres d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català

Ara
1 min
Foto de nominats dels nominats als premis Gaudí

BarcelonaEls nominats dels Premis Gaudí s'han reunit aquest dimarts, uns dies abans de la cerimònia –que se celebrarà el proper diumenge 3 de febrer–, per fer-se la ja tradicional foto de família. L'Acadèmia del Cinema Català aprofita l'esdeveniment per realitzar el nomenament dels nous membres d'honor de la institució: l'actriu Montserrat Salvador, el director de fotografia Tomàs Pladevall, el director Bigas Luna, el músic Carles Santos, el cartellista Macari Gómez i, a títol pòstum, l'actriu Anna Lizarán.

A través dels parlaments dels nous membres d'honor, l'acte s'ha convertit en un homenatge a l'actriu, l'absència de la qual ha planat constantment en l'acte. "L'Anna sabia que li farien aquest homenatge i li feia molta il·lusió rebre'l", ha dit l'actriu Lluïsa Castell, que l'ha glossat durant l'acte, recordant que el primer premi Gaudí a l'actriu protagonista el va guanyar, precisament, Anna Lizaran.

Joal Joan, president de l'Acadèmia, ha destacat que la propera cerimònia dels Gaudí serà "especial" perquè serà la primera en celebrar-se un diumenge i estrenarà el Barcelona Teatre Musical com a nova seu. Joan ha avançat que Andreu Buenafuente, el presentador de la gala, ha enregistrat una "petita pel·lícula" amb alumnes de l'Escac que es projectarà durant la cerimònia. "L'ha permès jugar a ser Matt Damon o Brad Pitt en una cinta d'acció", ha afirmat.

stats