Cultura 30/11/2018

Facebook censura una foto de Toni Catany

La xarxa social veta la imatge dels pits nus d'una dona i en canvi permet la publicació del pit d’un home

Ara Balears
2 min

PalmaPer a Facebook, no són el mateix uns pits d’home nus que uns pits de dona nus. Així ho va poder comprovar aquest dijous Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària, quan com a organitzadora de l’exposició 'Somniant déus. Blai Bonet i Toni Catany' que s’inaugurà al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma, va penjar a la xarxa diverses de les fotografies que s’hi exhibeixen. Mentre la imatge d’un cos de dona nu va ser tot d’una censurada per Facebook, i així en va rebre la notificació, no succeí el mateix amb les de cossos masculins nus, que no van ser vetades. Aquí podeu veure la imatge censurada i l'avís de la xarxa social:

Fotografia de Toni Catany censurada per Facebook

Com podeu comprovar, Castells ha rebut una notificació d'alerta que deia: "Aquesta publicació vulnera els nostres estàndards de comunitat sobre nuesa o activitat sexual, de manera que ningú més no la pot veure". La discriminació no es fa visible al perfil de Facebook de Castells, en el qual només es pot veure la imatge que no ha estat censurada, és a dir, la del cos d’home nu, que podeu veure tot seguit:

Imatge de Toni Catany del tors nuu d'un home que Facebook no ha censurat

L’exposició, que reuneix més d’un centenar de fotografies de Toni Catany i textos de Blai Bonet, reflecteix la fascinació que ambdós sentien pel cos, sobretot el masculí, la divinització del qual és ben palesa tant a les obres del poeta de Santanyí com a les del fotògraf de Llucmajor. Blai Bonet i Toni Catany són reconeguts, cadascun en el seu àmbit, entre els representants més insignes de la cultura catalana de la segona meitat del segle XX. Facebook, però, no distingeix les expressions artístiques, tot i que sí fa distincions per gènere.

stats