Cultura 14/10/2021

L'Evolution! Mallorca International Film Festival acollirà 135 projectes de 30 països diferents

A més, hi haurà 27 estrenes mundials

ARA Balears
3 min
Presentación de la Xª edición del EMIFF en el Hotel Portixol de Palma.

PalmaComença el compte enrere per a la desena edició de l'Evolution! Mallorca International Film Festival, que es durà a terme a Palma entre el 27 d'octubre i el 2 de novembre. Segons han explicat en un comunicat, aquest dimecres se n'ha presentat la programació oficial, que recollirà 135 projectes de 30 països diferents, tindrà 31 estrenes estatals, 12 d'europees i 27 de mundials. Aquest aniversari és molt especial per al festival, ja que 10 anys després encara lluiten per aconseguir unir cultures i persones.

Segons han explicat, els projectes d'enguany "permeten viatjar i estendre ponts gràcies a les seves històries inspiradores". En la roda de premsa, la directora i fundadora del festival, Sandra Seeling Lipski, ha presentat els 10 llargmetratges de la competició oficial i ha destacat l'estrena mundial de The Laureate, dirigida per William L. Nunez, que es projectarà a la gala de clausura, al Palau de Congressos. És una pel·lícula molt lligada a Mallorca, ja que l'escriptor va viure a Deià des dels 34 anys i fins a la seva mort.

Altres títols seleccionats són A bird Flew In, opera prima de la veterana productora Kirsty Bell; König der Siebenschläfer (The Dormouse King), de Marie Henin; Queen of the Andes, de Jillian Acreman; Highway One, de Jaclyn Bethany; Spring Blossom, de Suzanne LindonThree Wishes, de Mr Weng Yu; Los días que no estuve, de Samuel Rios; Off the rails, de Jules Williamson, i Pan de Limón con Semillas de Amapolas, de Benito Zambrano, que serà el film que es projectarà a la gala inaugural del festival al teatre Principal.

Creix la secció 'Made in Balears'

La programació inclou llargmetratges i curtmetratges de diferents gèneres tant locals com nacionals i internacionals. Sandra Seeling ha fet referència a la secció ‘Made in Balears’, que "demostra el fort compromís del festival amb la indústria i els professionals balears". Enguany l'EMIFF inclou 29 títols amb segell insular.

"Hi ha un salt en la qualitat dels projectes balears programats en aquesta edició. Els directors s'atreveixen amb més riscos, esprement les possibilitats de producció que ofereix l'illa, les seves localitzacions espectaculars, les ajudes i els equips de professionals existents. A més, hi ha un augment de la col·laboració entre els cineastes locals consolidats i els novells, un fet molt positiu, ja que treballant junts aconsegueixen propostes més arriscades i amb millor resultat final", explica Sandra Seeling.

Entre els 29 títols, hi ha una aventura que supera els límits del temps amb el curtmetratge YÉYÉ, de Roxanne Paisan, l'odissea d'una orca des de la seva captivitat fins a la seva vida actual a Ulisses, curtmetratge documental de Joan Bover, i una emocionant retrospectiva del Thriller de Michael Jackson gràcies al documental Sonic Fantasy, de Marcos Cabotá.

Novetats de l'edició d'enguany

Així mateix, el festival reserva un espai important per a l'agenda professional amb l'objectiu de reunir cineastes, productors i professionals del sector audiovisual. Una de les activitats és el Producers Club Atraer la inversión privada para financiar y hacer crecer su empresa, en el qual participen Krty Bell, de Goldenfish, i Thierry Baujard, de Media Deals. Un altre panell titulat El futuro de la distribución anirà a càrrec de Fernando Riera, d'A contracorriente; Jakob Kijas, d'Eksystent Filmverleih, i Claire Binns, de Picture Houses.

Finalment, destaca el taller de direcció de dos dies impartit per Benito Zambrano al CEF Escola d'Arts Audiovisuals, i el panell Casting directors, una col·laboració de l'EMIFF amb I am actor Mallorca, Castupload i la Mallorca Film Commission. La programació completa es pot veure a la pàgina oficial del festival.

stats