AUDIOVISUAL
Cultura 24/12/2016

Els espectadors d’IB3 trien la proposta més atrevida

‘Mai neva a Ciutat’, amb el 43,34% dels vots, emetrà 6 capítols a la cadena autonòmica

Margalida Mateu
2 min
Neus Perelló, interpretada per Esther López, és la protagonista de ‘Mai neva a Ciutat’, la sèrie de comèdia guanyadora del concurs convocat per IB3 Televisió, el premi del qual serà emetre’n 5 capítols més a la televisió autonòmica.

PalmaEl primer concurs per a l’elecció d’una sèrie de ficció per a IB3 ja té guanyadora. És la comèdia Mai neva a Ciutat, que ha obtingut el 43,34% dels suports de l’audiència de la cadena. Hi han votat 8.794 espectadors.

Es tracta d’un concurs que, si més no, ha servit per generar debat. Quina és la que t’ha agradat més? Qui és capaç d’engrescar més el públic? Per què han de ser els creadors els que han de fer campanya per tenir feina? Què vol veure el públic a la televisió autonòmica? S’hi implicaran els més joves?... Eren algunes de les preguntes que se sentien aquesta setmana pel carrer, hi havia detractors i defensors de la iniciativa.

Finalment, l’aposta més moderna i amb un format més dispar entre aquells a què ens té acostumats la televisió autonòmica ha resultat ser-ne la vencedora. Joan Fullana, director de Mai neva a Ciutat ha manifestat que està “molt content” perquè el públic els ha triat i ha destacat “l’extraordinària campanya de xarxes socials que s’ha creat al voltant de les tres sèries. He rebut missatges de suport per tots els canals possibles, per tots els que conec, vaja... Això ha estat una sorpresa”.

Els capítols pilot de les tres sèries finalistes que varen ser emeses a IB3 Televisió dilluns 19 de desembre a les 21.30 h i dimecres 21 a les 15.30 h varen sumar a la TDT un total de 76.000 espectadors, segons dades d’IB3. A YouTube Mai neva a Ciutat ha rebut la visita de gairebé 3.042 persones, mentre que Taxi ha aconseguit 1.157 visualitzacions i Biel 2.040.

Pel que fa al percentatge de vots, Mai neva a Ciutat ha obtingut el 43,34%, Biel el 29,04% i Taxi el 27,62% dels suports de l’audiència, que havia d’elegir la sèrie preferida mitjançant el web de la cadena.

Recordam que Mai neva a Ciutat és una sèrie d’idea original de Joan Fullana, que també n’és el director, i de Joan Yago, guionista, i protagonitzada per Esther López, Josep Orfila, Maria Bauçà, Miquel Gelabert i Caterina Alorda. La trama s’inicia quan na Neus ha perdut la seva feina de becària a Londres i es veu obligada a tornar a Palma. Sense feina ni estalvis, i després de 7 anys a la capital britànica, el retorn a ca sa mare no serà fàcil i el retrobament amb els seus antics amics, ara acomodats en la vida adulta, no l’ajudarà a sortir de la crisi existencial en què es troba. L’objectiu de la sèrie “és captar un públic diferent del que habitualment mira IB3, adreçar-se a una gent més jove, i crec que ho hem aconseguit”, diu Fullana.

És una sèrie urbana i plena de metàfores, la protagonista de la qual s’entrevistarà a cada capítol amb un personatge rellevant de la cultura (en el primer episodi fou Pau Debon). A partir d’ara veurem 5 capítols de la nova vida de na Neus per Ciutat. Segons Fullana, és “una trama que ja tenim definida i ara caldrà enllestir els guions i preparar el rodatge dels següents capítols”, que IB3 augura que s’emetran al mes de febrer a la cadena autonòmica.

stats