Cultura 13/06/2018

Elsa Ibar substitueix Jusèp Boya al capdavant de Patrimoni

Àngels Ponsa relleva Quim Torrent a Cooperació Cultural

L.s.
1 min
Àngels Ponsa al Parlament

BarcelonaLa consellera de Cultura, Laura Borràs, ha tancat l'equip amb què comptarà al departament. La seva voluntat és mantenir l'organigrama que havia dissenyat Lluís Puig i que hauria aplicat en cas d'estar més de tres mesos al govern.

El primer nom que va transcendir és el de Joan-Elias Adell, que serà el director de la Institució de les Lletres Catalanes, càrrec que ocupava abans la mateixa Borràs.

Elsa Ibar és la directora general de Patrimoni Cultural, i Josep Manuel Rueda serà director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. D'aquesta manera es desdoblen de nou els dos càrrecs que assumia Jusèp Boya. Elsa Ibar és arquitecta i era, des del 2014, subdirectora general de Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic. Aquest càrrec també l'havia ocupat Rueda, que ha sigut director del Museu d'Arqueologia de Catalunya durant els últims quatre anys.

Aquest dimarts es van fer efectius altres nomenaments i cessaments, com el relleu de Quim Torrent –que pertanyia a l'equip de Santi Vila– per Àngels Ponsa, que fins ara treballava a la Diputació de Barcelona. Exdiputada de CDC i Junts pel Sí en tres etapes des del 2011 fins al 2017 i exregidora de l'Ajuntament de Sant Cugat, és llicenciada en història de l'art per la Universitat de Barcelona (UB), postgrau en gestió i administració de sistema educatiu i màster en gestió pública.

stats