Arqueologia
Cultura 01/03/2012

Descoberta la primera necròpolis de Barcelona sota les Drassanes Reials

Les excavacions de la restauració de l'edifici han descobert una necròpolis datada del segle I al V dC que ha donat noves pistes sobre Barcino. El sòl s'ha cobert i les restes s'han dipositat al Museu d'Història

Ara
1 min
Restauració de les Drassanes Reials de Barcelona

BarcelonaLa restauració de les Drassanes Reials ha tret a la llum les restes d'una gran necròpolis de l'època romana. Després de les excavacions realitzades al subsòl de l'edifici s'ha trobat la primera necròpolis de Barcelona, fins ara mai documentada, datada entre el segle I dC i el segle VI dC. La ubicació d'aquesta necròpolis indica que la línia de la costa estava més cap al mar del que es pensava fins ara, i ha ajudat a traçar el recorregut d'una via que travessava Barcino pel litoral.

Actualment només queda visible el mausoleu, que es preveu mantenir obert al públic. La resta de la necròpolis s'ha hagut de cobrir per poder seguir amb les obres de millora i rehabilitació de l'edifici. Les restes òssies i les urnes trobades s'han dipositat al magatzem del Museu d'Història de Barcelona.

Aquestes reformes de les Drassanes són les més importants dels últims 400 anys: la intervenció suposa un esforç important per recuperar l'estructura i adequar les instal·lacions d'una de les construccions civils més emblemàtiques de la història marítima, civil i militar de la ciutat. La finalització del projecte de restauració donarà pas al nou projecte del Museu Marítim de Barcelona, que obrirà les seves portes al públic el 2014.

stats