5 activitats imprescindibles de la segona Setmana d'Arquitectura de Barcelona

L'eix vertebrador de la segona edició és la renovació urbana. Entre les activitats hi ha exposicions al carrer, rutes i projeccions cinematogràfiques

Barcelona celebra fins al 20 de maig la segona Setmana d'Arquitectura. Enguany, la renovació urbana és l'eix vertebrador de les activitats organitzades conjuntament per l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mies van der Rohe i el Col·legi d'Arquitectes. 

Com afirmen els organitzadors, "l'arquitectura és la base de l'espai físic en el qual es desenvolupa la vida dels barcelonins i barcelonines". Per això, amb la Setmana d'Arquitectura volen "reforçar" el vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania. 

Us proposem cinc activitats imprescindibles de la segona Setmana d'Arquitectura:

1. Exposició efímera 'Arquitectures desaparegudes': La mostra explora les diferents capes històriques de la ciutat i el caràcter viu de l'arquitectura posant de relleu, amb plafons i fotografies al carrer, edificis que ja no es poden visitar perquè han desaparegut o han experimentat transformacions significatives:  

Els antics dipòsits del Moll de la Fusta (Moll de Bosch i Alzina)

Casa Amatller (passeig de Gràcia, 41)

Plaça de toros Les Arenes (Gran Via de les Corts Catalanes, 373-385)

Altar del Congrés Eucarístic (plaça Pius XII)

Finca Miralles (passeig Manuel Girona, 55)

Mercat del Guinardó (carrer Teodor Llorente, 10)

Fàbrica Harry Walker (plaça Harry Walker)

Fàbrica Pegaso (carrer Gran de la Sagrera, 179)

Fàbrica de la Coca-Cola (rambla Guipúscoa, 173)

Plaça del Raspall (Gràcia)

2. La Barcelona del GATCPAC: La Fundació Joan Miró i l'associació El Globus Vermell organitzen el 20 de maig un recorregut per Sant Gervasi per descobrir l'arquitectura racionalista del districte i posar en relació l'arquitectura d'avantguarda amb el context polític, social i artístic de la Barcelona de l'època. Es podran veure edificis com la Casa López, al carrer Muntaner, o la Casa Rodríguez Arias, a la Via Augusta. 

3. Exposició 'Concurs de Cobertes Verdes: El pati de la Model acull la mostra dels 10 projectes guanyadors del primer Concurs de Cobertes Verdes, organitzat per l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i el grup de treball Cobertes Mosaic amb l'objectiu d'aconseguir 10 nous terrats verds a la ciutat.

4. Ruta del Racionalisme de Barcelona: La ciutat comptarà amb una nova ruta patrimonial. L'Institut Municipal del Paisatge Urbà presentarà el dia 18 al pavelló Mies van der Rohe un itinerari amb 68 edificis per difondre el llegat racionalista de la ciutat. Amb inscripció prèvia.

5. 'Hacer mucho con poco': Katerina Kliwadenko i Mario Novas presenten dissabte a la Filmoteca el seu documental sobre l'arquitectura equatoriana contemporània. En els últims anys alguns arquitectes equatorians han aconseguit alts estàndards de qualitat a partir de l'ús responsable de recursos locals.

Podeu consultar l'agenda completa d'activitats en aquest enllaç.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF