CULTURA I LLENGUA
Cultura 22/12/2013

Els premis 31 de Desembre reconeixen la Viquipèdia i l'Assemblea de Docents

Jaume Mateu, president de l'entitat, va presentar ahir els guardonats, que rebran el premi el 29 de desembre durant la Nit de la Cultura

Ara Balears
1 min
Jaume Mateu, amb la serigrafia de Guillem Crespí amb què s'obsequiarà els premiats a la gala.

Palma.Els premis 31 de Desembre, que atorga cada any l'Obra Cultural Balear en reconeixement a les persones i entitats que fan una tasca important a favor de la llengua i la cultura catalanes, reconeixeran enguany l'Assemblea de Docents. El col·lectiu, que serà guardonat amb el premi Gabriel Alomar, que premia la feina dels professors per haver "plantat cara democràticament a l'abús de poder d'un govern que menysprea l'escola pública i la llengua catalana". La junta directiva de l'OCB valora també que l'Assemblea hagi sabut transmetre als pares i mares dels alumnes i a tota la societat illenca els motius del seu clam de manera transparent, fet que ha "revifat l'orgull de poble".

Jaume Mateu, president de l'entitat, va presentar ahir els guardonats, que rebran el premi el 29 de desembre durant la Nit de la Cultura, que se celebrarà al teatre Principal de Palma a partir de les 20.45h. La gala serà retransmesa en diferit per TV3-Cat, i Mateu explicà que enguany des de l'entitat no s'ha demanat la col·laboració d'IB3, que ja feia dos anys que s'havia negat a participar-hi.

Pel que fa als altres guardonats, la Viquipèdia, edició en català de l'enciclopèdia digital lliure Wikipedia, rebrà el premi Francesc de Borja Moll. Tomeu Martí, l'activista i coordinador de l'OCB fins aquesta tardor, rebrà el Josep Maria Llompart per la seva trajectòria personal com a activista i també per "la seva valentia en la defensa incansable de la nostra llengua, de la nostra cultura i del nostre país".

En el camp de l'ensenyament es reconeixerà, així mateix, l'Escola de Música Ireneu Segarra de Palma. També serà honorat el filòleg i professor Gabriel Bibiloni, pel seu treball Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat, entre d'altres.

stats