El 39è FIMPT reivindica la qualitat de la música d'arrel amb l'Amsterdam Klezmer Band, Magnifico i Miquel Gil

El cartell també inclou el basc Karlos Subijana, la Cobla Maricel i Claudia Cabero

Arriba la 39a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú. Aquesta edició se celebrarà del 14 al 16 de juny, i un dels seus objectius principals és reivindicar la qualitat del gènere, eclipsat de forma reiterada per projectes que compten amb la presència d'artistes més mediàtics. Per això incorporen artistes de primera divisió a escala internacional com la banda holandesa Amsterdam Klezmer Band, l'eslovè Magnifico, que presenta per primera vegada el seu treball dins del territori espanyol, o Karlos Subijana, amb música tradicional basca.

L'escena catalana també tindrà la seva representació amb les actuacions de la Cobla Maricel en l'acte inaugural i les de Clàudia Cabero i Miquel Gil en la cloenda. "Som tossuts i el festival resistirà tots els embats", diu el seu director artístic, Jordi Paulí.

Amb una quarta part del pressupost dels festivals de fa 30 anys

El finançament escàs que ha rebut el projecte i la sentència del Nowa Reggae, que va portar a un canvi d'escenari, de la plaça de la Vila a la plaça del Port, per tal de complir amb les limitacions acústiques que preservaven el descans veïnal són dos dels elements que han dificultat l'edició d'enguany. Paulí destaca que comparat amb edicions passades aquest any es treballa amb "una quarta part" del pressupost i posa en comparació els grans esdeveniments de l'estiu, que juguen amb un pressupost de 500.000 euros i el del FIMPT, que no arriba als 70.000. 

El festival inclou altres iniciatives com el vermut musical a càrrec de les biblioteques municipals, el Fira Sac, que des del 2006 fomenta l'intercanvi d'experiències amb cercaviles i concerts, l'homenatge a Pete Seeger amb la projecció del documental 'The power of song' o la taula rodona a càrrec de Ton Dalmau, Ramon Nadal i Bernat Manzano. 

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF