Cultura 18/04/2018

Damià Rotger centra el seu darrer poemari en el pas del temps

El títol del llibre al·ludeix al color blau

Marina P. De Cabo
1 min
366319312_IMG_8630

Palma'482 mm' fa referència a la longitud d'ona del color blau i també és el títol del tercer poemari del dissenyador gràfic Damià Rotger, que recentment ha publicat l'editorial Bilibú. En els versos que componen l'obra, l'autor ja no se centra en la tipografia i altres àmbits de la seva professió, com en els llibres passats. El blau –no tant el color com la seva essència i simbolisme– és el recurs triat per abordar el tema principal: el pas del temps i tot allò que aquest implica: l'eternitat, la immanència i la pèrdua, entre altres coses.

Rotger confessa que aquest poemari no hauria estat viable sense cinc lectures d'autors que admira: 'Geografies del vent', de Pere Gomila; 'L'afrau del nigromant', d'Emili Sánchez-Rubio; 'Afollada', de Laia MaLo; 'L'esfera insomne', de Màrius Sampere, i els 'Quatre quartets' de T.S. Eliot, l'obra canònica de la qual extreu la cita que enceta el llibre: "Només en el temps es conquista el temps".

No és gratuït, així, el fet que '482 mm' inclogui un pròleg de Laia MaLo i que hagi estat presentat avui a Rata Corner per Sánchez-Rubio.

stats