Premis Ciutat de Palma
Cultura 23/11/2022

Cultura anuncia la composició del jurat dels Premis Ciutat de Palma d'enguany

Aquesta edició s'hi han presentat un total de 1.173 treballs al certamen

ARA Balears
2 min
Premis Ciutat de Palma 2021

PalmaL'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma ha anunciat la composició del jurat dels Premis Ciutat de Palma 2022, el qual triarà els guanyadors de d'edició d'enguany d'entre els 1.173 treballs, que s'han presentat en les categories de novel·la, poesia, arts visuals, còmic, arts escèniques, música, audiovisuals, periodisme, investigació i gastronomia.

El jurat del premi Llorenç Villalonga de Novel·la estarà format per Sebastià Perelló, Begoña Méndez, Antoni Arencón Arias, Marina de Caso i Francesc Mesperuza. En el Joan Alcover de Poesia-Enrique Juncosa, el compondran Antonina Canyelles, Elm Puig, Emili Sánchez-Rubio i Sergio Fernández.

En el premi Montserrat Casas d'Investigació, estarà compost per Jorge Luis Peralta, Aránzazu Miró, Sonsoles Hernández-Barbosa i Tomeu Cañellas, mentre que en el del premi Antoni Gelabert d'Arts Visuals, Peio Aguirre, Montserrat Badia, Semíramis González, Amparo Sard i Angel Calvo Ulloa seran els membres del jurat.

Pel que fa al de còmic, estarà format per David Rubín, Anabel Colazo i Alex Fito, i en el de Bonet de Sant Pere de Música, Toni Pastor, Miquela Lladó i Diego Ferral seran el jurat. D'altra banda, Bernat Molina, Carme Castells i Pedro Mas conformaran el de Margaluz d'Arts Escèniques. Aline Tur, Jaume Ripoll i Javier Pachón són el jurat del premi Maria Forteza d'Audiovisuals.

El jurat del premi Miquel dels Sants Oliver estarà format per Mónica Bestard, Jaume Perelló i Nekane Domblás. Finalment, el jurat del premi Caty Juan de Corral de Patrimoni Gastronòmic estarà conformat per Lydia Larrey, Margalida Castells i Tiu Herrero.

La categoria amb més obres presentades és la d'arts visuals, amb 891. A novel·la se n'han presentat 98, mentre que a poesia hi haurà 111 aspirants al premi Joan Alcover. Pel que fa a la resta de categories, a còmic n'hi ha 28; a arts escèniques se n'han presentat 16; a música, les candidates són 21; a audiovisuals, 15; a periodisme, 9; a investigació, 11; i a gastronomia, 3.

stats