Cultura 03/08/2020

Convoquen els ajuts extraordinaris per a llibreries per pal·liar els efectes del covid-19

La partida, que és excepcional, és de quatre milions d'euros

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxii d'una llibreria.

PalmaLes ajudes al sector del llibre del Ministeri de Cultura per pal·liar l'impacte de la covid-19 ja s'han publicat aquest dilluns al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La partida d'aquestes ajudes, que són de "caràcter excepcional i per una sola vegada" per al 2020, és de quatre milions d'euros, segons ha informat l'agència Efe.

Podran sol·licitar la subvenció les llibreries independents que tinguin com a principal activitat la venda de llibres, disposin d'un establiment obert al públic i tinguin físicament una oferta de títols (no exemplars) igual o superior a 3.000. En el cas de les llibreries especialitzades en algun matèria (han de suposar el 60% de les vendes), el nombre de títols exigits es reduirà a 1.500.

L'objectiu d'aquesta mesura és finançar projectes per a adaptacions estructurals i mantenir el negoci. Aquests projectes podran ser obres, per adaptar la prestació dels serveis al client a les condicions de seguretat sanitària, per impulsar una renovació tecnològica per a venda en línia i per millorar la relació electrònica amb l'administració o el teletreball.

Els que sol·licitin les ajudes tenen un termini de quinze dies hàbils a partir d'aquest dilluns per sol·licitar-les. Aquestes són compatibles amb les d'altres organismes o institucions públiques o privades amb la mateixa finalitat, sempre que la suma de totes elles, inclosos recursos i ingressos propis, no superi el cost total del projecte.

A més, d'acord amb el BOE, els possibles rendiments financers que es generen dels fons lliurats als beneficiaris incrementaran l'import de la subvenció concedida i s'aplicaran igualment al projecte subvencionat.

stats