Cultura 01/07/2019

El jutjat desestima el contenciós contra les sancions del Consell a So na Parets Vives

L'administració menorquina va sancionar la societat rural, la propietat dels terrenys i l’arquitecte amb multes per un import 350.000 euros

Iván Martín
2 min
La justícia ha donat la raó a la màxima institució menorquina i crea un precedent en la protecció dels béns patrimonials.

MaóEl jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma ha donat la raó al Consell de Menorca en relació amb el contenciós interposat l’any 2014 per les persones i entitats sancionades per la institució per unes obres no autoritzades i danys molt greus contra béns d’interès cultural a la finca de So na Parets Vives. La interpretació feta pública pel Consell considera que la sentència “és molt clara” en tots els aspectes denunciats pels recurrents, a més de desautoritzar, cosa que s’ha constatat com una “actitud dilatòria” durant aquest llarg procés.

La màxima institució de l’illa assegura que la sentència, que desestima els recursos presentats per dos dels sancionats i la propietat, que li imposà les costes del procés, posa de manifest “la correcta i exemplar actuació administrativa de constatació i acreditació dels fets, i avala les actuacions de l’equip tècnic del Servei de Patrimoni i dels Serveis Jurídics del Consell de Menorca”. El procés començà amb la imposició de sancions per obres no autoritzades a la finca de So na Parets Vives de Ciutadella. Aquestes van consistir en diverses multes imposades a la societat rural menorquina, com a autora del projecte bàsic d’instal·lacions per a un càmping, la propietat dels terrenys i l’arquitecte del projecte d’edificis, d'un import conjunt de poc més de 350.000 euros.

Les parts sancionades hi van recórrer en contra per via administrativa, i després de veure com les seves intencions quedaven desestimades van presentar un contenciós davant els tribunals. El conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, s’ha mostrat content per la sentència: “Es tracta d’una sanció exemplar, i volem que sigui interpretada així per la ciutadania. El patrimoni històric és un bé de tota la societat, i les institucions han de ser exemplars en el compliment de les lleis”.

stats