Agenda cultural
Cultura 01/10/2021

Del concert de Nathy Peluso al concurs Pop-Rock de Palma: 9 plans culturals per als pròxims dies

4 min
Filumena Marturano

‘Filumena Marturano’

La Perla 29

Després de 25 anys de viure mantinguda per Domenico Soriano i múltiples negatives a casar-se amb ella, Filumena decideix fingir una greu malaltia per aconseguir que, al llit de mort, Domenico accepti contreure matrimoni. La casa és plena de metges i veïns, i enmig d’aquest ambient fúnebre arriba el capellà per donar-li l’extremunció i s’organitza el casament. Mentrestant, una jove amant de Domenico espera ansiosament a l’habitació del costat que Filumena traspassi… Però un cop casats, Filumena Marturano s’aixeca del llit fresca com una rosa, i és aquí que comença l’espectacle. Aquesta és una comèdia d’embolics, secrets i intencions capgirades. Un retrat a la napolitana dirigit per Oriol Broggi on l’amor es posa a prova i ens recorda que és una força que a vegades rebota en direccions oposades.

TEATRE

‘Debajo del tejado’

Pata Teatro

En un bloc de pisos habiten diversos personatges: una dona gran que teixeix una bufanda, una veïna que repara estrelles des del terrat, un viatjant que repassa el seu passat... Tots tenen la seva pròpia història, sense ser conscients que els uneix un fil comú: la mateixa teulada. Debajo del tejado mostra, a través de diferents llenguatges escènics, com succeeix la vida entre els veïns. Una comèdia recorda que la quotidianitat pot ser realment extraordinari.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 3 i diumenge 4 de setembre a les 19 h. De 10a 18 euros.

‘Karaoke Elusia’

Sala Beckett

Anita, Sam i Cristian lloguen la sala privada d’un karaoke per celebrar la seva graduació d’institut. Ha estat un curs difícil per als tres. Fa mesos Sam es va intentar suïcidar, cosa que provocà una allau d’assetjament escolar per xarxes que els pares i professors varen ser incapaços de frenar. Aquest espectacle del dramaturg Oriol Puig aborda temes difícils com el bullying i el suïcidi juvenil. L’obra promou l’ús de noves tecnologies en la creació teatral i la implicació de joves en la pràctica escènica.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Divendres, 8 d’octubre, a les 20 h. 20 euros.

MÚSICA

Concurs Pop-Rock

Gran final

Gran final al concurs Pop Rock 2021 de Palma. Tocaran Voltes Amulet, Bilo, Cabrón, Queen Marsa, Raknosis i Yoko Factor, els sis grups finalistes que lluitaran pel premi. Burbon Gratis actuarà com a grup convidat després d’haver aconseguit el premi ara fa 30 anys. També actuarà Sofia, la guanyadora de l’any passat.

Ses Voltes (passeig de Dalt Murada, 1A. Palma). Diumenge, 3 d’octubre, a les 17 h. Gratuït fins a completar aforament.

Anna Ferrer

Homenatge als ‘cantares’

Anna Ferrer ret homenatge a una de les tradicions que més connecten els menorquins amb el folklore: els cantares. boleros, ranxeres, jotes, romanços i part del repertori mariner que configura la música popular menorquina. Inclourà també cançons pròpies.

Es Claustre (carrer del Claustre del Carme, 50. Maó). Diumenge, 3 d’octubre, a les 12.15 h. Entrada gratuïta.

Nathy Peluso

‘Calambre’

Nahty Peluso és una figura clau en la avantguarda musical llatinoamericana. Presentarà el seu àlbum Calambre, en què coexisteixen la seva reinterpretació del hip-hop, amb la música popular d’Amèrica del Sud i el seu poder com a artista vocal. Completa el cartell el raper espanyol, Delaossa.

Visit Mallorca Estadi (camí dels Reis, s/n, Palma). Dia 8 d’octubre a les 18 h. 35 euros.

ALTRES

La Lluna de Juny

Festival de poesia

La poesia omplirà la nit en el marc del festival La Lluna de Juny, que arriba a la seva 24a edició enguany. Diran els seus versos Sebastià Alzamora, Blanca Andreu, Mercè Claramunt, Pere Gomila, Xaime Martínez, Laura Pugno, Joao Rastreiro, Antoni Ribas i Bartomeu Ribes. Carles Fabregat presentarà l’acte, que inclourà la interpretació al piano de Santi Pérez. Aquesta nova edició du el títol Joc de Miralls /Cim de l’imprevist, que són dos versos de Damià Huguet i Miquel Àngel Riera respectivament. La voluntat és destacar la figura dels dos poetes illencs.

Baluard de Sant Pere (Eivissa). Dissabte, 2 d’octubre, a les 21 h. Gratuït.

‘Viatge i paisatge’

Exposició

Comencen les visites dialogades a l’exposició Viatge i paisatge. De Llatinoamèrica a Mallorca. Durant les primeres dècades del segle XX, Mallorca es convertí en lloc de destinació per a nombrosos pintors procedents de Llatinoamèrica. El punt d’inflexió fou el taller parisenc d’Anglada Camarasa i l’arribada a París d’artistes com els argentins Tito Cittadini i Gregorio López Naguil, o el mexicà Roberto Montenegro. A partir del 1914, la majoria es va instal·lar al Port de Pollença i Deià, fugint de la Primera Guerra Mundial.

Can Balaguer (Unió, 3. Palma). Dia 2 a les 18 h i dia 7 a les 12 h. Gratuït amb reserva.

‘Homicidio’

Mes de la cultura jueva

Projecció d’Homicidio, una pel·lícula de David Mamet estrenada el 1947 que explica la història de Bobby Gold, un detectiu americà que pateix discriminació a la feina per ser jueu. Ell és encarregat d’investigar l’assassinat d’una anciana jueva a la seva botiga d’un barri marginal. La recerca, entre altres coses, el durà a connectar amb un grup secret sionista, el qual li despertarà la seva identitat i autoestima com a jueu. El film forma part de la programació del Mes de la cultura jueva.

Teatre Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Dimarts, 5 d’octubre, a les 20 h. Entrada lliure amb reserva.

stats