Un concert a quatre mans inaugurarà la Setmana Internacional de l'Orgue

La dotzena edició del cicle va dedicada al Pare Martorell

Un concert a dos mans (i dos peus) de'Olivier Vernet y Cédric Meckler (Mónaco) inaugurarà la 12a ediciió Setmana Internacional de l'Orgue, que començarà el dilluns vinent i s'estendrà durant tota la setmana. Músics nacionals i internacionals interpretaran un repertori variat a l'orgue de Sant Francesc, en cinc concerts diferents.

“Tenim un dels millors orgues de totes les Illes Balears”, ha expressat l'organista i organitzador del cicle Arnau Reynés, tot afirmant que a cada edició “intentam portar els millors organistes del món”. Reynés ha destacat la qualitat de la diversitat de registres de l'orgue de Sant Francesc, que permet interpretar des d'obres barroques o romàntiques fins a partitures contemporànies. Per la seva banda, el Pare Gori Mateu, rector de la Basílica, ha destacat el component cultural d'aquest espai i la importància del seu orgue com a referència mundial de patrimoni musical.

La programació seguirà el dimarts amb l'actuació del suís Wilibald; el dimecres hi haurà un concert a dúo format per l'organista Arturo Barba i la mezzo Waltraud Mucher; el dijous, tocarà Joan Paradell, organista de la capella Sixtina; i el divendres tancarà el cicle el músic alemà Axel Fierl i l'Orquestra del Conservatori Superior de Balears, dirigida per Alfred Oyaqüez, que interpretarà obres que mai s'han escoltat a Mallorca, ha assegurat Reynés. Els concerts aniran acompanyats d'un audiovisual que permetrà veure tots els detalls de l'instrument.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF