Música
Cultura 25/09/2022

Un concert entusiasta d'Els Pets per tancar Santa Tecla

El grup de Constantí presenta el disc '1963' al Tarraco Arena davant un públic entregat

2 min
Concert dels Pets

Tarragona"Ara marxen, però després tornen a entrar", li explicava un pare experimentat al seu fill durant els bisos. Quan només havien passat un parell de minuts, Els Pets ja eren de nou dalt de l'escenari i en Lluís Gavaldà es va posar una merescuda medalla: "Natros vam ser els primers a cagar-nos en el rei". I ovació. En el concert que el grup de Constantí va fer dissabte al Tarraco Arena sobraven les paraules perquè hi havia una comunió total entre grup i públic. Encara no s'intuïa ni el segon acord de la següent cançó i els entregats seguidors ja començaven a cantar-la. Aquesta comunió va quedar clara en la primera frase del concert: "Bon vespre, Tarragona. Som Els Pets de Constantí", va cridar Gavaldà i tothom va respondre: "Visca la mare que em va parir". 

Alguns, com el petit que encara no sabia què eren els bisos, s'estrenaven davant la banda, però la immensa majoria eren reincidents. Fins i tot en Jan, de només 12 anys, ja era el segon cop que veia Els Pets, tot i que al primer concert "era un nadó i no s'enrecorda", segons va explicar la seva mare, la Mireia. Qui també repetia era la Pili, possiblement la persona del públic més entregada. "És que jo soc del 1971, jo he crescut amb ells!", deia mentre ballava i cantava absolutament totes les cançons. "Quan toques a casa teva és quan tens més responsabilitat perquè l'endemà quan vas a comprar el pa et critiquen i et diuen: «Ahir et vas deixar un arpegi»", va explicar Gavaldà. 

La presentació del disc 1963 a la ciutat que ha vist créixer la banda tenia un format tranquil i el Tarraco Arena estava ple de cadires on teòricament havia d'asseure's el públic. Una insistent treballadora d'una empresa de seguretat provava de fer seure tothom, però era impossible. La gent volia gaudir i ballar. Els mateixos músics també semblava que preferissin la rauxa que s'espera en un concert de festa major, encara que s'hagi pagat entrada, i quan el ritme semblava que afluixava encenien el públic un altre cop: "Què feu tots asseguts?", cridava el cantant, i tornem-hi. I "visca els Països Catalans lliures", i un altre cop. Bon dia i Tarragona m'esborrona van ser, sense cap mena de dubte, les cançons més celebrades pel públic, que també va gaudir amb les del darrer disc.  

Després de la tempesta que havia obligat a interrompre la festa de Santa Tecla el dia anterior, i després d'uns mesos tan complicats per a tothom, entre pandèmies, guerres i escalada de preus, es va agrair un concert com el de dissabte per acomiadar Santa Tecla, sobretot un concert tan entusiasta i afectuós: "Us he vist créixer i sé que no teniu mesura", cridava Gavaldà.   

stats