Cultura 07/03/2022

Un concert amb 100 músics a l'escenari: l'Orquestra Simfònica interpretarà la 'Simfonia Alpina' de Richard Strauss

És la primera vegada que el conjunt illenc interpretarà aquesta peça

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. / OSIB

PalmaUna gran orquestra, formada per més de 100 músics a l'escenari, interpretarà la Simfonia Alpina de Strauss, en el setè concert del cicle Auditòrium de Palma de l’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB). És la primera vegada que la institució musical balear interpretarà aquesta peça. El concert serà dia 10 de març a les 20 hores.

El programa també inclou la Simfonia núm. 101 El Rellotge de Haydn. En aquesta gran nit, la Simfònica de les Balears comptarà amb l’Acadèmia Simfònica i la direcció de Jiří Rožeň. El concert començarà amb aquesta simfonia de Haydn, coneguda amb el nom d'El Rellotge pel ritme de ‘tic tac’ en el segon moviment. Es tracta d'una obra popular que apareix amb freqüència en programes i gravacions internacionals. És la novena de les 12 simfonies anomenades Simfonies de Londres.  

La Simfonia Alpina de Richard Strauss posarà punt final al concert de "manera grandiosa", asseguren des de la institució musical. L’OSIB interpretarà per primera vegada l’obra del compositor alemany, un poema simfònic per a gran orquestra que, en aquest cas, narra l’ascensió a un dels Alps bavaresos. El compositor considerava aquesta peça el seu treball més perfecte.  

Per a aquest programa, l’OSIB comptarà amb l’Acadèmia Simfònica amb 35 joves estudiants. El projecte Acadèmia Simfònica està destinat als joves músics per obrir l'orquestra i que futurs professionals tinguin l'experiència de compartir programes d'alta qualitat amb els músics titulars. 

stats