DIVULGACIÓ

El còmic que narra 3.500 anys d'història de les Illes Balears

De la prehistòria a la conquesta romana, la publicació 'Balears. Abans i Ara' conté dibuixos i guió de Quim Bou

L'historiador Antoni Marimon, l'editor Vicente García i Josep Ramon Cerdà, de l'Institut d'Estudis Baleàrics, han presentat aquest dimarts la publicació ' Balears. Abans i ara', una narració de la història de l' Arxipèlag des dels primers pobladors fins a la conquesta romana, que conté dibuixos i guió del reconegut il·lustrador Quim Bou, guardonat amb nombrosos premis.

"Un regal fantàstic i pedagògic per a aquest Nadal", ha assenyalat el cap d'història del projecte, Antoni Marimon, "una obra destinada a repassar d'una manera amena, rigorosa i acadèmica la història de les Illes Balears", ha afegit l'historiador.

Es tracta de 3.500 anys d'història sintetitzats en aquesta publicació, que en recull quatre d'anteriors i se centra en quatre grans èpoques històriques: els primers pobladors, la cultura dels talaiots, els púnics i la conquesta romana. "Un llibre per a tots els públics, dels 9 als 109 anys", ha emfatitzat Marimon.

Com era una barca l'any 2000 abans de Crist? Aquesta és una les preguntes que s'han hagut de fer els autors per poder representar amb rigor històrica el còmic, gràcies a la col·laboració de Quim Bou i els historiadors d'arreu de les Illes que hi han participat. ' Balears. Abans i ara' és el resultat d'un treball exhaustiu que "és exemple de la bona connexió entre agents públics i privats del sector de la cultura, que sense suport institucional segurament no es podrien portar a terme, però en què cal l'empenta privada per a una difusió important com la que fa Dolmen, ja que la publicació la podreu trobar a llibreries i centres comercials de les illes", ha dit el director de l' IEB, Josep Ramon Cerdà.

La pròxima edició d'aquesta col·lecció estarà dedicada a l' època islàmica, en la qual els historiadors, il·lustrador i l'editor ja fan feina.

L'edició de Dolmen Editorial té textos i assessorament històric d'Antoni Marimon i Bartomeu Salvà. Aquest volum és publicat amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF