Cultura 21/04/2021

La Coixinera i Miquel Gil comparteixen la 'Rosa de paper', d'Estellés

La cançó forma part del disc 'Tenim i tindrem'

1 min

BarcelonaRosa de paper és "un poema de Vicent Andrés Estellés que parla de la llibertat i que La Coixinera i Miquel Gil han interpretat a partir de la versió que el cantador de Catarroja va musicar", explica el musicòleg Josep Vicent Frechina. I ara també és pot gaudir en un videoclip fet a partir de l'enregistrament a la Sala Clap de Mataró el 28 de març, durant el concert de presentació del disc Tenim i tindrem (Microscopi), de La Coixinera.

"La rosa de paper fa referència a la paraula amagada i secreta, a les publicacions que creixien i circulaven amagades en el temps de la dictadura. Avui dia la paraula llibertat torna a prendre sentit i és per això que la formació mataronina ens presenta aquesta versió amb el seu llenguatge festiu però reivindicatiu", explica Frechina.

El folk engrescador de La Coixinera, que té la tradició musical del Maresme com a principal marc de referència, s'escampa ara pel disc Tenim i tindrem, un treball en què hi ha convidats com ara Miquel Gil, Joseba Tapia, Carles Belda, Maira Comalat, Helena Bagué i Siddartha Vargas (El Pot Petit), Joan Rovira, Lluís Puig, Valtònyc i Lourdes Fabrés Riu. "La Coixinera posa banda sonora al que hem viscut i al que viurem, a la reivindicació i la repressió, al coratge de la gent i al dolor de la presó i l'exili, a l'estima per la terra i al clam de dignitat col·lectiva, a la ràbia enfront de la injustícia i a l'esperança de llibertat. Atesa la força, la passió i la convicció amb què es presenten, difícilment trobaríeu una millor forma de fer-ho", diu Frechina.

stats