TEATRE

La ciutat adormida, Guium, s'estrena al Principal

Toni-Lluís Reyes duu a l'escena l'obra amb la qual va rebre el premi Micalet de Teatre 2015

Presentació de 'Guium, o la ciutat adormida' al teatre Principal / M. MATEU

La ciutat romana desapareguda, Guium, serveix d'inspiració al dramaturg i actor Toni-Lluís Reyes, que estrena la seva obra original ' Guium, o la ciutat adormida' aquest dijous, 20 d'octubre, a la sala petita del teatre Principal de Palma, i amb la qual l'autor va obtenir el premi Micalet de Teatre 2015.

Eva Barceló i Enka Alonso són les actrius de luxe que acompanyaran Reyes en la interpretació d'aquesta obra, que vol fer reflexionar sobre el model de creixement i la conservació del patrimoni, sota la batuta del director català Víctor Muñoz Calafell.

"Un mirall on retrobar la societat mallorquina?". Amb aquesta interrogació, l'espectador trobarà 70 minuts d'una història plena de misteris i d' intrigues, una obra política en la qual també seran protagonistes la corrupció i la immoralitat. Però també un moment per passar-s'ho bé en una obra amb "un tarannà cinematogràfic", ha assenyalat l'actriu mallorquina Eva Barceló, que, des del primer moment, captarà l'atenció dels assistents. 

Per la seva banda, Víctor Muñoz, director de l'obra, ha dit durant la roda de premsa de presentació que es tracta de "la història d'un jove que treballa en un arxiu municipal d'un poble i a qui li agradaria canviar el món, però que acaba perdent la seva innocència. Al llarg de l’obra pateix un desengany que el fa tocar de peus a terra". El director del teatre Prinicpal, Carlos Forteza, ha destacat que "el tema de 'Guium' és d’absoluta actualitat en qualsevol ciutat costanera de la Mediterrània i, per descomptat, a Mallorca”. 

'Guium, o la ciutat adormida' és una coproducció del teatre Principal de Palma, La Fornal d'Espectacles i Tau Teatre, i es representarà a la sala petita del Principal en dues funcions, dijous 20 d'octubre a les 20 h i divendres 21 d'octubre a les 20 h. És la primera de les tres coproduccions que el teatre va seleccionar l'estiu passat mitjançant un procés de convocatòria pública, que va ser valorat per una comissió independent.

L'obra també es representarà el diumenge 30 d'octubre a la Fira de Teatre de Manacor i, mitjançant la sinergia de produccions que estableix el Principal amb altres teatres de l'Estat, també s'escenificarà el febrer a València.