Cultura 17/01/2019

Ciutadella celebra la Diada de Menorca amb la processó dels Tres Tocs

La conferència institucional a la seu del Consell a Maó i el concert d'homenatge a Traginada posaran la cloenda

Iván Martín
2 min
Els Tres Tocs és el moment més esperat a Ciutadella després d'una processó emocionant.

CiutadellaMilers de persones s'han concentrat al llarg de tot el matí a Ciutadella en un dels actes més representatius de la Diada de Menorca, la processó dels Tres Tocs. Aquest esdeveniment commemora la recuperació de l'illa per al cristianisme després d'una etapa de dominació àrab. L'ambient festiu i reivindicatiu ha marcat una jornada que ha arrencat a les 11 hores a la catedral de Ciutadella. Allà, el bisbe de la diòcesi, Francesc Conesa ha oficiat la missa de Sant Antoni.

La comitiva, configurada per religiosos i polítics, ha iniciat el recorregut pels principals carrers del nucli antic de la ciutat. Així, la processó ha enfilat les Voltes, el Seminari, la contramurada i la plaça de les Palmeres. La festa ha viscut el seu punt àlgid quan el regidor més jove de l'Ajuntament de Ciutadella, Joan Carrasco, ha donat amb el penó de la bandera els tres tocs a la rajola que indica l'entrada principal a la ciutat, cosa que simbolitza la recuperació per part del rei Alfons III.

Els tres tocs s'han produït a les 12.43 h. A continuació, la processó ha tornat a la catedral. Les celebracions segueixen a Menorca amb les benediccions d'animals als diferents pobles. Aquest capvespre, l'actriu Enka Alonso farà la conferència institucional a la seu del Consell de Menorca, a Maó. Finalment, el teatre Principal de Maó acollirà un doble concert d'homenatge al grup musical menorquí de la dècada dels setanta, Traginada.

La diputada d'Esquerres per Menorca, Montse Seijas Patiño ha publicat un tuit en el qual afirma que "és un honor pertànyer a la comunitat menorquina", alhora que ha lamentat que ni Armengol ni Bel Busquets hagin acudit a l'acte. Seijas ha remarcat que creu que "el poble de Menorca mereix representació política en un dia tan important".

stats